EFT Nedir ve EFT Nasıl Yapılır?

Eft nedir ve nasıl yapılır?- Bankacılık sektöründe oldukça fazla kullanılan eft bir çok kimse tarafından da oldukça merak edilen bir konudur. Hatta EFT ve Havaleyi karıştıran hatta aynı sayan insanlar bile var. Google de ise bir bilgi kirliliğidir almış başını gidiyor. Bizlerde doğru ve sade bir anlatımlar eft nedir ve nasıl yapılır? sorularını sizler için cevaplamaya çalışacağız. Arzu ederseniz lafı daha fazla uzatmadan hemen konu tanıtımımıza hızlı bir geçiş yapalım.

EFT NEDİR?

Elektronik Fon Transferi cümlesinin baş harflerinin bir araya getirilmesi ile oluşan EFT bireysel, kurumsal ve ticari banka müşterilerinin para transferinde kullandıkları en önemli sistemdir. EFT; farklı bir bankada hesabı olan kişiye, şirkete veya firmaya para transfer işidir. Bu yönü ile Havaleden ayrılır. Havale Aynı banka arasındaki para transfer işi iken, eft farklı bankalar arasında yapılan para transferidir. (Örneğin; Akbanktan, Denizbanka para gönderimi gibi) Yalnız buradaki ayrıma dikkat ediniz. EFT için farklı bankalar olması gerekmektedir.

EFT NASIL YAPILIR? 

Değerli okurlarımız Eft işlemlerinde en fazla internet bankacılığı kullanılmaktadır. Daha sonra bunu telefon ve mobil bankacılığı izlemektedir. En sonda ise ATM ve Banka şubelerinden de eft işlemi yapılabilmektedir. İnternet şubenizden yapıyorsanız menüler bölümünden para transfer modülünü tıklayarak Eft işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Eft işlemi için IBAN No veya Hesap Numarası üzerinden para transferi yapabilirsiniz.

IBAN NO İLE EFT NASIL YAPILIR?

IBAN No ile EFT; Sevgili okurlarımız Eft yaparken en basit yol IBAN numarasıdır. Avrupa birliği para transfer sitemine göre herkesin IBAN numarası bulunmaktadır. Bu numarayı sisteme girdiğiniz zaman göndermek istediğiniz alıcı bilgileri ve banka adı otomatik olarak çıkacaktır. IBAN no ile para transferi rahat ve daha da basittir. Dakikalar içerisinde para göndermek istediğiniz bankaya ulaşır.

HESAP NUMARASI İLE EFT

Hesap Numarası ile EFT; Bir diğer Eft işlemi ise Hesap numarası ile yapılan dır. Para göndereceğiniz farklı bankadaki firma yada şahıs IBAN numarasını bilemeyebilir. Bundan dolayıda Hesap numarası devreye girer. Yalnız hesap numarası ile para transferi biraz daha teferruatlıdır. Yani para gönderirken; Kişinin Adı, Hesap Numarası, Banka adı ve Banka şubesi tam ve eksiksiz girilmesi gerekmektedir. Bu bilgileri biliyorsanız EFT işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

EFT YAPMA SAATLERİ VE ÜCRETLERİ?

EFT yaparken mesai saatlerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Yani saat:08.30 ile 17.00 arasında eft işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Resmi ve dini bayram tatillerinde eft yapamazsınız. Ayrıca arefe günlerinde ise en geç saat:11.30’a kadar eft işlemini gerçekleştirebilirsiniz. EFT yaparken genel itibariyle 1 – 5 TL arasında bir miktar ekstra olarak ödemeniz gerekebilir. Ama anlaşmalı bankanız varsa bu parayı ödemeye bilirsiniz. Örneğin benim maaş aldığım banka ile iş verenim arasında yapılan anlaşmaya göre EFT işlemlerimde ödeme yapmıyorum. Veya emekli maaşını alan emeklilerimiz de yaptıkları anlaşmaya göre eft ücreti ödememektedirler.

Sizlerde eft nin ne olduğunu öğrendiğinize göre ve internet şubenizde olduğuna göre bankaya gitmeden, eşinize, dostunuza, iş yaptığınız firmaya rahtlıkla para gönderebilirsiniz. Hemde sıraya girmeden ve vakit harcamadan. Bence kolay ve basit bir sistem. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarını da muhakkak incelemenizi tavsiye ederiz.

KREDİ NOTUM DÜŞÜK NASIL KREDİ ÇEKEBİLİRİM?

KREDİ NOTU SORGULAMA KREDİ NOTUMU NASIL ÖĞRENİRİM

KREDİ BORCUMU YATIRDIM KREDİ NOTUM NE ZAMAN YÜKSELİR?

KREDİ BORCUMU ÖDEYEMEDİM ACİL ÇÖZÜM YOLU

EFT’NİN HERKESÇE ÖĞRENİLMESİ İÇİN  LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE DİĞER SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

 

Yorum yapın