KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim İçeriği

KOSGEB Eğitim İçerikleri, Kosgeb eğitim başvuruları, eğitim kapsamı ve süreleri – Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi nedir? ve daha fazla sorunun cevabı için en doğru adrestesiniz. Herkes kendi işini kurmanın ve rahat bir nefes almanın derdinde. Kimisi de var olan işletmesini büyütmek için hibe ve faizsiz kredi bulmanın çabasında. KOSGEB’de girişimci olmak isteyenlere destekte bulunmak niyetinde. Yani gel, eğitimini al, projeni sun ve paranı al diyor.

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ GENEL AÇIKLAMA

Devletimiz orta ve küçük dereceli işletmeleri ve girişimci ruha sahip vatandaşları desteklemek adına KOSGEB’i kurdu. KOSGEB sayesinde de bir çok insan hem kendi işinin sahibi oldu hemde uluslararası iş yapabilme imkanını buldular. Tabi şunu da belirtelim ki KOSGEB her kolunu sallayıp içeri girene kredi veren bir kuruluş değildir. Bunun için sizden istediği bazı şartlar vardır. Bu şartların ise en önemlisi KOSGEB eğitimlerini almanızdır. Bu eğitim ile bir çok konun önü de açılmış olacak.

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ NEDİR

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir.

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ LİSTESİ

Uygulama Girişimcilik Eğitimine katılmak ve başarılı olmak Girişimcilik Destek Programı kapsamında Yeni Girişimci Desteği alınabilmesi için önşartlardan biridir. Bu kapsamda Uygulama Girişimcilik Eğitimlerine ait eğitim verecek kurum listesini ve eğitim tarihleri ile saatlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca Uygulama Girişimcilik Eğitim Başvuruları “İş Birliği Yapılacak Kurum/Kuruluş” bölümünde belirtilen kuruma yapılmakta olup, Uygulama Girişimcilik Eğitim başvuruları Müdürlüğümüz tarafından alınmamaktadır. Türkiye Geneli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Listesi için tıklayınız.

KOSGEB EĞİTİM KAPSAMI VE SÜRESİ

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi aşağıda belirtilen dört ana modülden oluşan toplam 70 (yetmiş) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar. Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri- 8 (sekiz) saat, Modül 2: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) – 18 (on sekiz) saat,

Modül 3: İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) – 24 (yirmi dört) saat, Modül 4: İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar – 20 (yirmi) saat dir. Bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 (otuz) katılımcı kabul edilebilir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde katılımcılardan ücret alınmaz. Eğitim ana modüllerine %80 (seksen) oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır.

HİBEDEN YARARLANMA

Eğitimden başarılı olanlar projelerini veya iş planları sunmaları doğrultusunda KOSGEB’den küçük çaplı işler için 50.000 TL Hibe (Karşılıksız) 100.000 TL ise faizsiz kredi alabilirler. Bu sayede de sizler de kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Böylece bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Bir sonraki kredi ve ekonomi haberlerinde buluşmak dileğiyle. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarımızı da inceleyebilirsiniz.

LÜTFEN BU YARARLI YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTER İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Girişimci olma rehberi ile başarılı bir iş hayatı

KOSGEB PROJESİ NASIL HAZIRLANIR? TIKLA ÖĞREN

KOSGEB Kayıt İşlemleri

 

Yorum yapın