Turkcell Findeks Kredi Notu Sorgulama

TURKCEL İLE FİNDEKS KREDİ NOTU SORGULAMA – GENEL BİLGİLER

Turkcell Findeks Kredi Notu Sorgulama- Bankacılık sisteminde oldukça önemli bir yer edinin Kredi notu, kredi çekmemizde de en önemli faktör. Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan kredi notunuz sizlerin de bir nevi ekonomik karnesi anlamına geliyor. Sizlerde bu puanınıza göre banka görevlisi tarafından muamele görüyorsunuz. Kredi başvurunuz sonucunda da ya olumlu yada olumsuz bir cevap alıyorsunuz. Sizlerde kredi notunuzu merak ediyorsanız ve Turkcell müşterisi iseniz işiniz çok kolay.

Bugün sizler ise Turkcell Findeks Kredi Notu Sorgulama konusunu paylaşacağız. Kredi çekmemizde en büyük referans olan kredi notunuzu sizlerde Turkcell ile kolayca artık öğrenebileceksiniz. Ev alabilirsiniz yada araba, bankaya gitmeden önce kredi notunuzu muhakak öğrenip ona göre hareket etmeniz gerekiyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan bu konunun detaylarına inelim.

TURKCEL FİNDEKS KREDİ NOTU NASIL SORGULANIR

Turkcell Findeks Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılmaktadır: Findeks Kredi Notunuzu öğrenmek için artık bankaya gitmenize gerek yok! Finansal geleceğiniz elinizin altında. Findeks Kredi Notu Öğrenme Servisi Nedir?: Findeks tarafından oluşturulan Kredi Notunuzu SMS ile cebinize ulaştıran bir servistir. Findeks Kredi Notu ile finansal geleceğinizi artık kendiniz yönetebilirsiniz! Findeks Kredi Notu, uzun yıllardan beri Bankaların kredi kararı verirken baktıkları önemli bir referans notudur. Bankalar dışında diğer finansal kurumlar, reel sektör ve bireylerin referans aldıkları finansal bir karnedir.

FİNDEKS KREDİ NOTU BİLEŞENLERİ

Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Ödeme Alışkanlıkları %30: Bireysel kredi taksitlerinin ve kredi kartı ekstrelerindeki asgari ödeme tutarlarının zamanında ödenmesi Findeks Kredi Notu’nu yükselten bir unsurdur. Ödemelerin son ödeme tarihinden geç yapılması, Findeks Kredi Notu’nu olumsuz etkileyen nedenlerin başında gelmektedir. Mevcut Hesap ve Borç Durumu %25: iyi ve kötü kapanmış krediler, teminatlı veya teminatsız mevcut borç bakiyeleri ve limitler dikkate alınarak hesaba dahil edilmektedir.

Yeni Kredi Açılışı %20: Henüz ödeme performansı belirli olmamakla birlikte yakın zamanda alınan krediler, kişinin risklilik oranını artıran bir unsurdur. Bununla birlikte notunu etkileme oranı göreceli olarak düşüktür. Kredi Kullanım Yoğunluğu %15: Kredi kullanan ve olumlu ödeme tarihçesine sahip olan bir kişinin Findeks Kredi Notu, hiç kredi kullanmayan ya da az kullanan bir kişiye göre daha yüksek olabilir. Diğer %10 dur.

KISA SMS İLE KREDİ NOTU CEBİNDE

Nasıl Kullanırım?: TCKN boşluk DOĞUM YILInızı yazıp 1122’ye gönderebilirsiniz. (Ör: 12345678912 1982) dir. Findeks Kredi Notu, uzun yıllardan beri bankaların kredi kararı verirken baktıkları önemli bir referans notudur. Findeks Kredi Notu, bankalardan kullanmış olduğunuz bireysel nitelikli tüm kredi ve kredili ürünlerin geçmiş verileri üzerinden oluşturulur. Findeks Kredi Notu yüksek ise daha kolay krediye erişebileceğiniz gibi daha uygun faiz oranlarıyla da kredi kullanabilirsiniz. Findeks Kredi Notu 1 ile 1900 değerleri arasında değişmektedir. Bu dağılıma göre 1 en riskli puan iken, 1900 en az riskli puandır.

FİNDEKS KREDİ NOTU NEDİR

 

Yorum yapın