Kredi Notum Kaç Banka kredi notu öğrenme

KREDİ NOTU SORGULAMA kredi notum, kredi notum nedir?, kredi notumu nasıl öğrenirim?

Kredi notu sorgulaması google de oldukça fazla sorgulanan bir husus. Özellikle de kredi notu son bir kaç yıldır hayatımıza anlamlı ve kendini hissettirir bir şekilde girmiş durumda. Kredisiz bir yaşam kuramıyoruz ve malk mülk sahibi olabilmek adına kredi çekmek mecburiyetinde kalıyoruz. Bundan dolayı da bankalara müracaat ediyoruz. Bankalarda kredi vermeden önce kredi sicilimizi araştırıyor.

TC İLE KREDİ NOTU SORGULAMA ÖĞRENME : TC kimlik numaralarınızı girerek herhangi bir site üzerinden kredi puanlarınızı sorgulayamazsınız. Bu işlemi yaptığını söyleyen sitelere asla ama asla itibar etmeyiniz. Tc kimlik bilgilerinizi ve önemli bilgilerinizi asla vermeyin. Ancak bu işlemi bankalar ve yetkili kurumlar yapabilir. Kredi alabilmeniz için öncelikle düzenli bir gelirinizin olması şart. Ayrıca bunuda belgelendirmeniz gerekiyor. Daha sonrada bankalar kredi sicilinize bakıyorlar. 5 yıl içerisinde kara listeye girmemeniz gerekiyor. Dilerseniz BURADA Kara Liste Sorgulama ve Sildirme konulu yazımıza rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca bankalar kredi verirken kredi notuna oldukça fazla dikkat ederler. Yazımızın devamında Kredi notuna dair bir çok hususa açıklık getirmeyi planlıyoruz.

https://www.724kredi.net/kredi-sicili/banka-kara-liste-sorgulama-ve-sildirme-icin-dilekce/

KREDİ KAYIT BÜROSU FİNDEKS NEDİR : Değerli dostlarımız, Türkiye deki 9 büyük banka 1991 yılında bir araya gelerek Kredi Kayıt Bürosunu kurdular. Kredi kayıt bürosu da kendi içerisinde Findeks’i kurdu. Findeks de sizlerin bankalar ile olan ilişkilerinizi izlemeye başladı. Findeks yasal bir kuruluştur. Ayrıca BDDK ve bağımsız finans kuruluşları tarafından da izlenmektedir.

KREDİ NOTU NEDİR NE DEMEKTİR ? Kredi notu, findeks’in sizi izlemesi sonucu ufak bir değerlendirme sonucunda sizlere verdiği puandır. Bu puan 0 ile 1900 arasındadır. Bankaya sadık bir müşteri iseniz, kredi ve kredi kartı borçlarınızı zamanında ve günü gününe ödeyebiliyorsanız kredi notunuzda yüksek oluyor. Bankalar yüksek kredi notuna düşük faizli kredi imkanı sunmaktadır. Düşük kredi notu sahipleri ise çoğu zaman kredi bile alamamaktadırlar. Dilerseniz şimdide kredi notu puan aralıklarına bakalım.

KREDİ NOTU PUANLARI NEYİ İFADE EDİYOR : Findeks Kredi Notu puan aralıkları; 0 – 799 arası (Çok Riskli), 800 – 1299 arası (Orta Riskli), 1300 – 1499 arası (Az Riskli),  1500 – 1699 arası (İyi)1700 – 1900 arası (Çok İyi) olarak belirlenmiştir. İyi bir kredi notu gördüğünüz gibi en az 1500 puan dır.

Düşük Kredi Notuna Aktifbank’dan Kredi Kredi Notu Yükseltme Fırsatı

KREDİ PUANI NEYİ İFADE EDİYOR BİLEŞENLERİ NELER : Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Ödeme Alışkanlıkları %30: Bireysel kredi taksitlerinin ve kredi kartı ekstrelerindeki asgari ödeme tutarlarının zamanında ödenmesi Findeks Kredi Notu’nu yükselten bir unsurdur. Ödemelerin son ödeme tarihinden geç yapılması, Findeks Kredi Notu’nu olumsuz etkileyen nedenlerin başında gelmektedir. Mevcut Hesap ve Borç Durumu %25: İyi ve kötü kapanmış krediler, teminatlı veya teminatsız mevcut borç bakiyeleri ve limitler dikkate alınarak hesaba dahil edilmektedir.

KREDİ NOTUM SIFIR NASIL YÜKSELTEBİLİRİM KREDİ PUANI YÜKSELTME : Arkadaşlarım daha önceden hiç bir banka ile ilişkisi olmayan ve kredi kartı kullanmayan kişilerin başına geldik bir durumdur. bunun için kredi kartı almalı ve en az 6 ay düzenli harcama ve ödeme yapmanız gerekiyor. Ya da bir bankadan çok düşük meblağlı krediyi çekerek en az 6 ay ödemeniz gerekiyor. Bana kredi vermezler  demeyin 500 tl alın bi arkadaşınızı kefil edin ve taksit taksit ödeyin. O zaman 6 ay içinde kredi puanınız oluşur veya düşük ise yükselir. Bazı kişilerin notları var ve kredi puanım nasıl yükselir diyorlar. Aynı taktiği yapabilirsiniz.

Yeni Kredi Açılışı %20: Henüz ödeme performansı belirli olmamakla birlikte yakın zamanda alınan krediler, kişinin risklilik oranını artıran bir unsurdur. Bununla birlikte notunu etkileme oranı göreceli olarak düşüktür. Kredi Kullanım Yoğunluğu %15: Kredi kullanan ve olumlu ödeme tarihçesine sahip olan bir kişinin Findeks Kredi Notu, hiç kredi kullanmayan ya da az kullanan bir kişiye göre daha yüksek olabilir. Diğer %10 oranında kredi notunu etkilemektedir.

KREDİ NOTU SORGULAMA KREDİ NOTUM KAÇ : Findeks kredi notunuzu öğrenmenin en kolay ve en basit yoludur. Sizlerde kredi notunuzu merak ediyorsanız öncelikle ücretle bu işi yapan findeks.com gibi sitelere girmeniz gerekiyorAçılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra kredi notunuza ulaşabilirsiniz. Tabi bu hizmetten dolayı da bir bedel ödemeniz gerekiyor. Kredi notunuzu öğrenmenin bedeli 4 TL + KDV dir.  Kredi notunuzu ayrıca Turkcell ve Avea ile de öğrenebilirsiniz.

AVEA İLE KREDİ NOTU SORGULAMA

Servisten faydalanmak isteyen Avealılar’ın TC kimlik numarası ve doğum yılı bilgilerini aralarında bir boşluk bırakarak 1122’ye SMS göndermesi yeterli. (Örnek: 12345678901 1980) Servisin sorgu başına ücreti vergiler dahil 9 TL olup, faturaya yansıtılacak. Servisten, son 5 yıl içinde kredi kartı, bireysel kredi ve kredili mevduat hesabı kullanan tüm Türk Telekom mobil aboneleri faydalanabilmektedir.

ÜCRETSİZ KREDİ NOTU SORGULAMA ÖĞRENME : Bunun için çalıştığınız bankada sizinle ilgilenen memura kredi notunuzu sorduğunuzda otomatik olarak size kredi puanınız şu diyecektir. Çok fazla kredi puanı sorgulaması yapmak, kredi notunuzu olumsuz şekilde etkileyerek düşürecektir bunuda unutmayın. Sizin bir  tanıdığınız olmayabilir bir arkadaşınızın banka ile ilişkisinde illaki tanıdığı ve hesaplarını kontrol eden müşteri temsilcisi vardır ücretsiz şekilde ancak böyle öğrenebilirsiniz.

Findeks’i Dert Etme Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar

TURKCELL İLE KREDİ NOTU SORGULAMA : Findeks tarafından oluşturulan Kredi Notunuzu SMS ile cebinize ulaştıran bir servistir. Findeks Kredi Notu ile finansal geleceğinizi artık kendiniz yönetebilirsiniz. TCKN boşluk DOĞUM YILInızı yazıp 1122’ye gönderebilirsiniz. (Ör: 12345678912 1982) Her bir sorgulamanız 9 TL ile ücretlendirilir. 

Değerli okurlarımız, kredi notunuzu bankalara giderek de öğrenebileceğinizi de belirtelim. Sizler için kredi notuna dair bir sürü bilgi paylaşmış olduk. Artık sizlerde kredi notunuzu nasıl öğrenebileceğinizi biliyorsunuz. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız farklı konu başlıklarımızı da inceleyebilirsiniz. Merak ettiğiniz konuyu tıklamanız yeterli olacaktır. Bir sonraki kredi ve ekonomi haberimizde buluşmak dileğiyle.

LÜTFEN BU ÖNEMLİ YAZIYI FACEBOOK VE DİĞER SOSYLA İLETİŞİM AĞLARI İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Banka faiz oranları düşecek mi 2017

Garanti Bonus Flexi Kredi Kartı Başvurusu

Bankaların Müşteri Hizmetleri Telefon Numaraları

Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır

“Kredi Notum Kaç Banka kredi notu öğrenme” üzerine bir yorum

Yorum yapın