iban nedir açılımı nasıldır

iban no nedir, iban öğrenme, sorgulama, iban no açılımı- Günde yüzbinlerce para transfer işlemi gerçekleşiyor ve bu iban numarası üzerinden gerçekleşiyor. Sizlerde bir çok yerde IBAN Numarasını duymuş olabilir ve merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazı ile IBAN’a dair her şeyi bulabileceksiniz. Ayrıca Kendi iban numaranızı da merak ediyorsanız az sonra  bir çok bankanın iban sorgulama bağlantısını da paylaşacağız. Böylece IBAN nonuzu öğrenebileceksiniz.

IBAN NEDİR?

IBAN‘ın açılımı; International Bank Account Number dir. Yani uluslararası banka hesap numarası. Avrupa da en fazla 34 hanelidir. Ülkemizde ise 24 hane ile sınırlandırılmıştır.  Avrupa Birliği düzenlemeleri çerçevesinde 2009 yılından itibaren ülkemizde zorunlu hale getirilen bir bankacılık sistemidir. Eft ve havalelerde yanlış para transferlerinin önüne geçebilme adına hazırlanmış bir avrupa bankacılık sistemi anlayacağınız.

Bankada hesap numarası olan herkesin bir IBAN numarası da vardır. Ve kredi kartı ödemeleri de dahil bu sistem üzerinden gerçekleştirilmektedir. Özellikle internet bankacılığını kullananlar tarafından kullanılmaktadır. Oturduğun yerden rahatça eft ve havale gibi işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

IBAN NUMARAMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM

IBAN numaranızı telefon bankacılığınız ile öğrenebileceğiniz gibi, internet bankacılığınız ile de öğrenebilirsiniz. Şimdide Türkiye deki büyük bankaların IBAN SORGULAMA VE ÖĞRENME linklerini sizler ile paylaşacağız. Sizlerde bu linkler sayesinde hangi bankayı kullanıyorsanız oranın bağlantısına tıklayarak IBAN’ınızı öğrenebileceksiniz.

BANKALARIN IBAN SORGULAMA LİNKLERİ

Garanti Bankası IBAN Sorgulama; https://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/mevduat_ve_yatirim/mevduat_urunleri/ssl/iban_sorgulama.page#calcContent=UID451d5d8

Ziraat Bankası IBAN Hesaplama; https://www.ziraatbank.com.tr/tr/Bankamiz/MusteriIliskileri/Pages/IBANHesaplama.aspx

YapıKredi Bankası IBAN Sorgulama; https://www.yapikredi.com.tr/bireysel-bankacilik/hesaplama-araclari/iban-sorgulama.aspx

AkBank IBAN Hesaplama Aracı; http://www.akbank.com/tr-tr/hizmetler/Sayfalar/iban-sorgulama.aspx

HalkBank IBAN Sorgulama; https://www.halkbank.com.tr/iban/iban.asp

TEB IBAN Hesaplama; http://www.teb.com.tr/iban-hesaplama/

VakıfBank IBAN Sorgulama; https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/ibanogren/Subesiz2/IbanOgren.aspx

KuveytTürk IBAN Sorgulama; http://www.kuveytturk.com.tr/iban_no_sorgulama.aspx

Türkiye Finans IBAN Sorgulama; http://www.turkiyefinans.com.tr/tr-tr/hesaplama-araclari/sayfalar/iban-sorgulama.aspx

ING Bank IBAN öğrenme; https://www.ingbank.com.tr/tr/bilgi-destek/mevduat/iban-ogrenme

Finansbank IBAN Sorgulamayı http://www.finansbank.com.tr/finansbank-atm-ve-subeler/iban-hesaplama/ bu link ile gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye İş Bankası IBAN Hesaplama; http://www.isbank.com.tr/TR/iban-hesaplama/Sayfalar/iban-hesaplama.aspx 

IBAN NUMARASI AÇILIMI ANLAMI NEDİR?

IBAN numarasının ilk iki numarası ülke kodunu verir. Ülke kodundan sonraki iki numara kontrol basamağıdır. Sonraki 5 hane banka kodunu verir. Sonraki 1 hane rezerv alanını verir. Sonraki 16 hane ise hesap numarasını vermektedir. Gördüğünüz gibi IBAN numarası uluslararası bir bankacılık rakamlar dizisidir. Hiç rakam gelişi güzel yazılmış numara değildir. Her numaranın bir anlamı vardır. Böylece para gönderimi ve transferinde risk ihtimalide sıfıra inmiş oluyor. IBAN numarasını girer girmez direkt banka ismi ve müşteri ismi çıkıyor zaten.

Değerli okurlarımız, Sizler için IBAN’a dair her şeyi anlatmaya çalıştık. İstifade edebileceğiniz kalieli bir yazı olduğu kanaatindeyim. Dilerseniz bu yazımız dışında sizler için hazırladığımız farklı konu başlıklarımıza da aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ev Hanımlarına kredi veren bankalar yerler ve şartları

SMS kredi başvurusu yapabilirsiniz

Yanlış hesaba para göndersem ne olur

Kredi kartı alırken nelere dikkat edilmeli

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE TWİTERİLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Yorum yapın