Hibe Kredi Nedir?

Hibe kredileri nasıl alınır? KOSGEB hibe kredisi, hibe ve kredi nedir?- Hibe kredi nedir? sorusunu cevaplandırmadan önce şunları söylememe müsaade ediniz lütfen. Hibe kredi destekleri hakkında 100 lerce konu araştırıp en doğru bilgiler ile donatılmış 10 larca yazıyı sizlerin istifadesine sundum. Buradan anladığım şey nedir biliyor musunuz? Sizlerde hibe ve kredilerden faydalanmak istiyorsanız öncelikle girişimci bir ruha sahip olmalısınız. İnanınki girişimci ruh beraberinde başarıyı da getiriyor.

HİBE KREDİ NEDİR ÖN AÇIKLAMA

Eğer bu konuyu okuyorsanız en azından sizlerinde için de bu girişimci ruhun kırpıntıları dolaşıyor demektir. Devletimiz yeni iş kuracaklara, esnaflara ve kobilere işlerini büyütmeleri ve daha da güzel bir yere gelmeleri adına desteklerde bulunuyorlar. Bir çok insan da bu desteklerden faydalanabiliyor. İşte faydalananların çoğunluğu da içinde heyecan olan kişiler oluyorlar. Kaybedenlerin çoğuda üfff daha bir sürü eğitim alacam, dünya kadar evrak hazırlayacağım. nasıl olsa bana çıkmaz deyip daha başta kaybediyorlar.

KOSGEB HİBE KREDİ DETAYLARI

KOSGEB şartlarını yerine getiren başvuru sahiplerinin çoğunu geri çevirmiyor zaten. Siz üzerinize düşeni yapıyorsunuz karşılığında da destek alıyorsunuz. Bu destek ikiye ayrılıyor. Birincisi Hibe, ikincisi ise Faizsiz Kredi. Burada hibeden kastımız karşılıksız yardım anlamını taşımaktadır. Küçük çaplı iş kuracaklara bile 50 bin lira hibe desteğinde bulunuluyor. 100 bin liraya kadarda uzun vadede düşük faizli kredi veriyor. Tabi bunlar minimum rakamlar. İşinizin mahiyetine göre 1.500.000 TL ye kadar yardım alabilirsiniz.

HİBE VE KREDİ ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN ADIMLAR

A) İstek ve Kararlılık: İnanınki bir çok kazanç istek ve kararlılık ile geliyor. Bu oldukça önemli bir faktördür. Ben bu işe başvuracağım ve bu parayı da alacağım demeniz şart. Bundan sonrası da çorap söküğü gibi gelecektir. Aksi takdirde kendini geliştirmeyen kobi silinip gidecektir. Devlet destekli büyümek varken neden hep küçük kalalım ki? İstek, arzu ve kararlılık ile en başta belirttiğim girişimci ruh ortaya çıkacaktır. Şöyle düşünün çıkmazsa çok çok br kaç haftanız gidecek. Ama destek çıkarsa da dünya çapında bir marka olabilirsiniz.

B) KOSGEB Eğitim Başvurusu ve Eğitime Katılım: KOSGEB ana sayfasında ilinizde yapılacak olan eğitim tarihlerini öğrenebilir ve yine ilinizde yapılacak eğitim için verilen iletişim adreslerinden de kayıtlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu kayıt ve eğitimlerin kontenjanlı olduğunu da sakın unutmayınız. Kaydınızı yaptırdıysanız şanslı 30 kişiden biri olduğunuzu söyleyebiliriz. Şimdi sıra eğitimlere katılmaya ve eğitim sonunda da başarı belgenizi almaya geldi. Tamda bu sırada önemli bir uyarıda bulunalım.

Sakın ha eğitimlerinizi aksatmayın. Nasıl olsa belgemi alırım da demeyin. KOSGEB bir disiplin işidir. Bu nedenlerden dolayı devamsızlıktan kalabilirsiniz. Sonrasında da aylarca tekrardan eğitime katılacağım diye yırtınıp durursunuz. Hemde kontenjanlı olduğundan bir kişininde hakkına girmiş olursunuz. Bundan dolayı eğitiminizi ciddiye alın. Merak etmeyin bu sayede başarılı olacağınıza inancım yüksek.

C) Proje Hazırlama: KOSGEB de her şeyin bir sırası ve bir basamağı vardır. Bir anda her şeyi gerçekleştirmenizi beklemezler. Adım adım doğru bir şekilde ilerlemenizi teşvik eder. Eğitiminizin sonunda başarılı oldunuz ve belgenizi aldıysanız sıra proje hazırlamaya geldi demektir. Bu proje de sizin işiniz ile ilgili klavuzunuz olacak. Yani hangi ayda hangi makineyi alacağım, hangi ayda fuarlara katılacağım vs. işiniz ve gelişimi ile ilgili bir çok veri projenizde yer alacaktır. Ha ben proje hazırlayamam diyorsanız da sizin yerinize hazırlayacak olan şirketlerin olduğunu da unutmayınız.

D) Onay Alma ve Uygulama: Artık son aşamaya da gelmiş olduk. Projenizi sundunuz ve onaylandığını öğrendiniz. Bundan sonrasında projenizi uygulama aşamasına sıra geliyor. Projenizi uygulayarak paralarınızı da alabilirsiniz. Örneğin 5. ayda 150 litrelik bir makine alacağınızı belirtmişseniz bunu muhakkak almanız gerekmektedir. 5. Ayın sonunda da bu makinenin alınıp alınmadığı KOSGEB yetkilileri tarafından yerinde kontrol edilir. Ardından da bu makinenin parası sizlere verilir.

Değerli okurlarımız, oldukça fazla merak edilen ve sorgulanan bir konuya açıklık getirdiğimizi düşünüyoruz. Öyle umuyorum ki bu durum sizler için de hayırlı olur. Sizlerde hibe ve kredilerinize kavuşursunuz. Ayrıca aşağıdaki konu başlıklarımızı da incelemeyi unutmayınız.

Kosgeb İşbirliği Güçbirliği Destek Programı

KOSGEB Acil Kredi Faiz Desteği

KOSGEB PROJESİ NASIL HAZIRLANIR? TIKLA ÖĞREN

Kosgebten girişimci bayanlara 150.000 TL’ye kadar destek

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

 

Yorum yapın