Haftasonu EFT yapılır mı?

Haftasonu EFT işlemi, hafta sonu eft, haftasonu EFT yapılır mı?- Google de oldukça fazla sorgulanan bir konuya açıklık getirme adına bu yazıyı sizler ile paylaşıyoruz. Bugün sizlere Haftasonu  EFT yapılır mı? sorusunu doğru, sade ve anlaşılır bir dil ile anlatmayı planlıyoruz. Yazımızın devamında ufak bazı tanımlar yaparak sonuca bağlayacağız böylece bilgi birikiminiz daha fazla olacak. Dilerseniz biran önce bu konuya geçiş yapalım.

EFT VE HAVALE ARASINDAKİ FARK NEDİR

Öncelikle EFT ve Havale nedir? sorusunu cevaplamamız ve farkını da ortaya koymamız gerekiyor. Elektronik Fon Transferi cümlesinin baş harflerinin bir araya getirilmesi ile oluşan EFT bireysel, kurumsal ve ticari banka müşterilerinin para transferinde kullandıkları en önemli sistemdir. EFT; farklı bir bankada hesabı olan kişiye, şirkete veya firmaya para transfer işidir. EFT yapılırken farklı bankalar arasında yapıldığını unutmayınız.(Örneğin; Akbank’tan Finansbank’a para gönderimi) Havale ise; aynı banka arasındaki para transfer işidir. (Örneğin; Garanti’den yine Garanti Bankasına Para gönderimi)

EFT NASIL YAPILIR

Bilgi Dağarcığımızın kendini yenileyebilmesi adına dilerseniz şimdide EFT Nasıl Yapılır? sorusunu da kısa bir kaç kısa söz ile cevaplandıralım. Eft  internet bankacılığı, telefon ve mobil bankacılığı, ATM ve Banka şubelerinden yapılabilmektedir. İnternet şubenizden yapıyorsanız menüler bölümünden para transfer modülünü tıklayarak Eft işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Eft işlemi için IBAN No veya Hesap Numarası üzerinden para transferi yapabilirsiniz.

HAFTA SONU EFT YAPILIR MI?

Değerli okurlarımız, Haftasonu  EFT yapılır mı? sorusunu cevaplandırabilmemiz için EFT yapılma saat aralıklarını sizler ile paylaşmamız gerekiyor. EFT yaparken mesai saatleri kavramı olduğunu unutmayınız. Genel itibariyle 08:30 ila 17:00 arasında EFT yapılmaktadır. Resmi ve dini bayram tatillerinde eft yapamazsınız. Ayrıca arefe günlerinde ise en geç saat:11.30’a kadar eft işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu bilgi ışığında sorumuzun cevabı da kendiliğinden çıkmış oluyor zaten. Haftasonu eft yapılamamaktadır. EFT yaparken mesai saatleri söz konusudur. Cumartesi ve Pazar günleri tatil olduğundan EFT işleminiz ancak en yakın mesai günü olan pazartesi gerçekleşecektir. Bu yönü ile de Havaleden ayrılmaktadır.

Sevgili okurlarımız, bir yazımızın daha sonuna gelmiş olduk. Detaylı ve güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlerde yeterince istifade edebilirsiniz. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarını da incelemeyi unutmayınız.

CUMARTESİ PAZAR HAVALE YAPILIR MI?

KREDİ NOTUM YÜKSEK AMA KREDİ ÇIKMIYOR

EV KREDİSİ İÇİN KREDİ NOTUM KAÇ OLMALI

ACİL PARA İÇİN KREDİ NOTU KAÇ OLMALI

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE DİĞER SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Yorum yapın