Garanti Bankası KOSGEB Makine Taçhizat Kredi Faiz Desteği

Garanti Bankası KOSGEB Makine Taçhizat Kredi Faiz Desteği- 724kredi.net‘in KOBİ okurları, bu yazıyı sizlere özel olarak derledik. Kobi’lerin bir ülke için değeri oldukça fazladır. Bundan dolayı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kobi’lere ciddi bir destek verilmektedir. Yeterli midir? Asla değil. Ama hiç olmamasındansa şartı ulan Kobi‘lerin yararlanması da fana değildir. Kobilere yeteri kadar destek verildiği zaman sadece ülkede değil dünya çapında güzel işlere imza atabilir.

GARANTİ BANKASI KOSGEB MAKİNE TEÇHİZAT KREDİ FAİZ DESTEĞİ GENEL BİLGİLER

Bundan dolayı da kobiler patlamaya hazır mısır koçanı gibidir. Hafif destek ile ulaşamayacağı yer yoktur. Bundan dolayı da zaten bu yazıyı derledik. Bugün Garanti Bankası KOSGEB Makine Taçhizat Kredi Faiz Desteği hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız. Bu sayede sizler ihtiyaç duyduğunuz krediye kavuşmuş olacak ve uzun vade ile de bu borcunuzu ödeme kolaylığı sağlanacaktır. Dilerseniz biran önce bu kredinin özelliklerinin tanıtımına geçelim.

Makine Taçhizat Kredi Faiz Desteği: İmalat Sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lere özel , KOSGEB faiz desteği ile yerli ve yeni makine ve teçhizat alımları için ilk 6 ay ödemesiz, 3 yıl vadeli, 1.5 Milyon TL’ye varan kredi fırsatı Garanti’de. KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla KOSGEB ve Garanti arasında imzalanan protokol ile “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” programı kapsamında finansal destek sağlanıyor.

Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı Takvimi: 
  • 19 Eylül – 03 Ekim : İşletmelerin KOSGEB Müdürlüğü’ne başvuruları
  • 04 Ekim – 05 Ekim : KOSGEB Müdürlüğü inceleme ve onayları (ek süre)
  • 06 Ekim – 10 Ekim : Revize istenen işletmelerin revizyonları
  • 11 Ekim saat 17:00 : Nihai KOSGEB Müdürlük onayı
  • 12 Ekim : Yazılım sistemi tarafından başvuruların sıralanması
  • 13 Ekim – 11 Kasım : Bankaların kredi değerlendirme süreci
  • 13 Ekim – 16 Aralık : Kredi kullandırım süresi

 

GARANTİ BANKASI KOSGEB MAKİNE TEÇHİZAT KREDİ FAİZ DESTEĞİ DETAYLI VE ÖNEMLİ BİLGİLERİ

Detaylar: Söz konusu uygulama, KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı, güncel KOBİ Beyannamesi onaylı, imalat sanayinde faaliyet gösteren, gerçek/tüzel kişileri kapsar. (KOSGEB KOBİ-GEL KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 2016 yılı çağrılarında proje başvurusu kabul edilerek taahhütname veren ve makine-teçhizat desteğinden yararlanan/yararlanacak olan İŞLETME’ler 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programından faydalanamayacaktır.)

Kredinin azami limiti işletme başına 1.500.000 TL’dir. İŞLETME, bu Protokol kapsamında uygulanacak kredi faiz desteğinden, yeterli KOSGEB kaynağı olması ve BANKA’nın uygun görmesi halinde, kredi üst limitini aşmamak kaydı ile birden fazla yararlanabilir. Kredinin vadesi ilk 6 (altı) ayı ödemesiz geri kalanı 3’er (üç) aylık eşit taksitler halinde toplam 36 (otuzaltı) aydır.

Firmalar KGF’den kefalet talebinde bulunabilirler. Kefalet başvuru ücreti: 500 TL ve kefalet komisyon oranı yıllık %0,75’dir.  KOSGEB’e yapılacak başvurular 19.09.2016 tarihinde başlamış olup 03.10.2016 tarihine kadar devam edecektir. Bu protokol kapsamındaki kredi kullandırımları 16.12.2016 tarihine kadar devam edecektir. KOSGEB Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan işletmelerin kredi başvuruları, Garanti Bankası tarafından yapılacak nihai değerlendirme sonucu herhangi bir olumsuz duruma rastlanmaması kaydıyla kesin onaya dönüştürülecektir.

Sevgili okurlarımız, Garanti Bankası KOSGEB Makine Taçhizat Kredi Faiz Desteği ile ilgili tüm detayları sizlere aktarmış olduk. Sizlerde böylesi bir krediyi kaçırmak istemiyorsanız acele edinin. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarını da incelemeyi unutmayınız.

KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI (KOBİLER İÇİN)

GERİ ÖDEMESİZ KOSGEB TEKNOPAZAR DESTEK PROGRAMI

KOSGEB KOBİ GELİŞİMSEL DESTEK PROGRAMI İLE 1.000.000 TL KREDİ

BU YAZININ TÜM KOBİ’LERCE GÖRÜLEBİLMESİ İÇİN LÜTFEN FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

 

Yorum yapın