2017 KOSGEB Faizsiz 50 Bin Lira Kredi Başvurusu için Son Güne Dikkat

KOSGEB KOBİ 50.000 TL Faizsiz Kredi Başvurusu, 2017 Sıfır Faizli İşletme Kredisi faiz desteği- Yine özel ve yine güzel bir haber ile karşınızdayız. Bu haberimiz daha çok KOBİ’lerimizi ilgilendiriyor. Bugün KOBİ’ler için faizsiz alabilecekleri 50 bin lira KOSGEB kredilerinden söz edeceğiz. Yalnız haberimizin çokta kısa bir başvuru süresi var. Bu açıdan daha fazla geç olmadan yazımızın tüm KOBİ’lerce okunması gerekiyor. Zira bir işletme nakit arayışı içerisinde kıvranıp duruyor.

PARA KOBİ’LERİN EN BÜYÜK SİLAHI

Para iş demek, güç demek, istihdam demek, vergi demek, ekonominin büyümesi ve canlanması demek. Bu açıdan da para olacak ki işletmeler de kazanıp büyüsünler diye. KOBİ’lerin en büyük sıkıntısı alt yapı yetersizliği. Düzeltmek için de sermaye gerekiyor. Büyüyen Türkiye de büyüyen KOBİ’lere çok fazla önem var. Çünkü ülke ekonomimizin en büyük yapı taşlarını KOBİ’ler oluşturuyor. KOBİ’lerin desteklenmesi gerekiyor. İşte bunun için de KOSGEB geliştirildi.

KOSGEB KOBİ’LERİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Tüm büyük ülkelerdeki gibi, bizim ülkemiz de KOBİ’lerinin değerini biliyor.Bu açıdan da KOSGEB’i kurdu. Küçük ve Orta Büyük dereceli işletmeler bu sayede hem alt yapılarını zenginleştirebilmek için maddi kaynağa hemde ulusal ve uluslararası piyasada geniş bir yer bulmak için KOSGEB’in kredilerinden yararlanılıyor. Bu açıdan bir işletme KOSGEB sayesinde çok büyük kulvarlarda at koşturuyor. Gelişmiş ülkelerin KOBİ’lerine gerekli desteği sunarlar ki ekonomileri büyüsün.

Bir ülkenin büyük mü küçük mü olduğuna ekonomisine bakılarak cevap verilebiliyor. Bizim ekonomimizde de KOBİlerin de %99’luk gibi bir payı var. Bugün kosgeb’in kobilere sunduğu faizsiz 50 bin lira kredi desteğinden söz edeceğiz. Sizlerde maddi sıkıntı içerisindeyseniz değerlendireceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz ayrıntılara geçiş yapalım.

KOBİ’LERE KOSGEB’TEN 2017 YILI  SIFIR FAİZLİ 50.000 TL KREDİ AYRINTILARI

KOBİ’lerimize gerçekten de güzel bir kredi alma imkanı sunuluyor. Sıfır faiz ile 50 bin lira kredi veriliyor. Aldığınız kredinin ilk 12 ayında kesinlikle bir şey ödemiyorsunuz. 12 ay sonrada kalan borcunuzu 36 ayda 3 aylık periyotlar ile eşit taksitlerde ödüyorsunuz. Sizce de bu mükemmel bir fırsat değil mi? Üstelik 0 faiz. Adı üstünde kredi faiz desteği sağlanıyor. Hemen en fazla yararlanabileceğiniz kredi tutarının 50 bin lira olduğunu da hemen belirtelim.

Kredi onayı aldığınız da az sonra belirteceğimiz bankalarda müracaat edeceksiniz. Tabi bazı kobiler teminatta sıkıntı yaşamaktadırlar. İşte tamda bu noktada Kredi Garanti Fonu (KGF) devreye girecektir. Bir protokol imzalanmış. Bu sayede dediğim gibi KGF devreye girecek ve sizlere kefalet sağlayacaktır. Ayrıca bankalara daha da olumlu davranması noktasında yönlendirmeler de yapılmıştır. Anlayacağınız kredi alabilmeniz için de güzel bir protokol imzalanmış.

YARARLANILABİLECEK BANKALAR HANGİLERİ?

Kredi onayı aldıktan sonra öyle her bankaya gidip kredi alamıyorsunuz. Ama yinede bir çok banka ile de protokol imzalanmış. Dilerseniz şimdide onay alanların başvuru yapabilecekleri bankaları sayalım; Denizbank, QNB Fİnansbank, Akbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbankası, Yapı Kredi Bankası ve İş Bankası olmak üzere toplamda 9 bankadan istediğinize başvuru yapabilirsiniz.

50 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ İÇİN ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Başvuru yapmak isteyenlerin şu sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr/ linki tarayıcılarına yapıştırmaları ve ara butonuna basmaları gerekiyor. Karşınıza bir ekran gelecek ve başvurunuzu kolayca yapabileceksiniz. Başvuru yapmak için de KOSGEB veri tabanına kayıt olmanıza gerek yok. Kredi başvurunuz onaylanırsa KOSGEB veri tabanına üye olarak KOBİ beyannamenizi doldurmanız gerekiyor. Başvurularınızı 10 şubat 2017 ile 20 şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirmeniz gerekiyor.

BAŞVURU SONUCU NE ZAMAN ÖĞRENİLECEK? DİĞER DETAYLAR

Başvuru sonucu da 27 şubat 2017 tarihinden itibaren hak kazananlara e-mail ve SMS aracılığı ile bilgi verilecektir. Sizlerde böylece KOSGEB’e kayıt olup yukarıda saydığımız bankaların birinden kredinizi alabilirsiniz. Bu arada 2015 yılı beyannamesi onaylı olanlarda, yıllık net satış hasılatı bir milyonun altında olanlara ve 10 kişiden az işçisi olanlara öncelik veriliyor. Başvuru yapan KOBİ’ler öncelikle güvenlik soruşturmasından geçiriliyor.

Sıralama yapılırken de net satış hasılatı ve çalışan sayıları baz alınarak yapılacaktır. 2015 tarihinde esnaf ve sanatkarlara verilen 30 bin lira krediden yararlananlar bu krediden yararlanamıyorlar. Bunlarda oldukça fazla önem arz eden ayrıntıydı.

Saygıdeğer okurlarımız, Son başvuru tarihinin 20 şubat 2017 olduğunu tekrardan hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Başvurusu kolay. Üstelik KOSGEB’e de kayıt olmanızı gerektirecek bir durum yok. Üstelik sıfır faiz ise gerçekten de insanın iştahını kabartıyor. Sizlerde maddi açıdan sıkıntı içerisindeyseniz bu krediyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bizlerden şimdilik bu kadar. Özel KOBİ kredi haberleri için bizleri takip etmeye devam edin.

LÜTFEN BU YAZIMIZI FACEBOOK VE TWİTTER ADRESLERİNİZ İLE BEĞENEREK PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ? ÇÜNKÜ BAŞVURU İÇİN SON GÜNE ÇOK AZ KALDI.

Sicil Affı Resmi Gazetede Yayınlandıktan Sonra Hemen Kredi Çekebilir Miyim?

Kefilsiz Evraksız Online İhtiyaç Kredisi Qnb Finansbank’da

Garanti Bankası Kredi Garanti Fonu Destekli KOBİ Kredileri

Kosgeb’ten Meslek Lisesi Mezunlarına 150 bin lira karne hediyesi

 

Yorum yapın