PTT Posta Çeki Hesap Açma

PTT Posta Çeki Hesap Açma- 1840 yılından beri bu topraklara hizmet sunan PTT, Bankacılık işlemlerinde de adeta dev bankalar ile yarışıyor. Bundan dolayı da bir çok insan parasal konularını PTT ile hallediyor. Çünkü personeli vızır vızır çalışıyor ve işlerinizi çabucak bitiyor. Ayrıca sıra alma işlemlerinde ayrıcalık tanınmadığından bir çok insanın da hoşuna gidiyor. Bundan dolayı Posta Çeki Hesabı son günlerde moda oldu adeta. Herkes bu hesaptan açtırıyor. E hani haksız da sayılmazlar doğrusu çünkü bir çok ayrıcalığı bulunuyor. Bugünde PTT Posta Çeki Hesap Açma hakkında sizlere detaylı bilgiler sunmayı hedefliyoruz.

PTT POSTA ÇEKİ HESAP AÇMA HİZMETLERİ

Posta Çeki Hizmeti: Herhangi bir PTT Merkezine müracaat ederek posta çeki hesabı açtırabilir, böylece kendi posta çeki hesabınıza Ülkenin her yerinden ücretsiz para yatırabilir, istediğiniz posta çeki hesabına para aktarabilir ve hesabınızdan tüm PTT işyerlerinden anında para çekebilirsiniz. Ayrıca posta çeki hesabınızı, bakiyeniz olması durumunda Pttkart‘ınız ile alışverişlerinizde de kullanabilirsiniz.

POSTA ÇEKİ HESABINDA AİDAT VAR MI?

Posta Çeki Hesap Açmak için; Posta Çeki hesabınızı TL, USD veya EURO cinsinden açtırabilirsiniz. Hesap açma işlemi sırasında bir defaya mahsus ve hesap kapatıldığında hesap sahibine geri ödenmek üzere güven akçesi alınmaktadır. Bugün itibariyle güven akçesi TL hesabı için 5,00 TL, USD hesabı için 1,00 USD, EURO hesabı için ise 1,00 EURO’dur. Merak etmeyin 5 liranızı hesabınızı kapattığınızda geri alabiliyorsunuz. Diğer bankalar olsa inanınki kart aidatları ve hesap işletim ücretleri ile sizleri boğar.

POSTA ÇEKİ HESAP AÇMA İŞLEMLERİNDE GEREKLİ OLAN BELGELER

A) Gerçek Kişiler: TC uyruklu kişinin; T.C. nüfus cüzdanı, T.C. sürücü belgesi veya pasaportu. Yabancı uyruklu kişinin; Pasaport veya ikamet belgesi

B) Ticaret Siciline kayıtlı tüzel kişiler (şirketler, kooperatifler): Tüzel kişiliğin; Ticaret Odası tarafından düzenlenen Ticaret Odası Faaliyet Belgesi (sicil kayıt sureti) ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Vergi Levhası. Tüzel kişiliği temsile yetkili kimselerin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaport ve Şirketi temsile yetkili kişinin noter onaylı İmza Sirküleri. Temsile yetkili kimsenin yetkilendirdiği kişinin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaport ve Yetki durumunu gösteren noter onaylı Vekaletnamesi gereklidir.

C) Dernekler: Derneğin; Dernek Tüzüğü, İl Dernekler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kütük numarasının yer aldığı yazısı. Derneği temsile yetkili kişinin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaportu ve Derneği temsile yetkili kişinin noter onaylı İmza Sirküleri. Derneği temsile yetkili kimsenin yetkilendirdiği kişinin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaport ve Yetki durumunu gösteren noter onaylı Vekaletname belgelerinin sunulması gerekmektedir.

D) Vakıflar: Vakıfın; Vakıf senedi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve sicil kayıt numarasının yer aldığı yazı. Vakıfa temsile yetkili kişinin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaport ve Vakfı temsile yetkili kişinin noter onaylı İmza Sirküleri.

E) Sendika ve Konfederasyonlar: Sendika ve Konfederasyonun; Kuruluşun tüzüğü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Çalışma Müdürlükleri tarafından düzenlenen sicile esas yazısı. Sendika ve konfederasyonu temsile yetkili kişinin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaportu ve Kuruluşu temsile yetkili kişinin noter onaylı İmza Sirkülerini sunmanız gerekecektir.

G) Siyasi Parti: Partinin; Parti tüzüğü. Partiyi temsile yetkili kişinin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaportu ve Partiyi temsile yetkili kişinin noter onaylı İmza Sirküleri gerekmektedir.

H) Kamu Kurumları: Kurum adına işlem yapan kişinin; T.C. nüfus cüzdanı , T.C. sürücü belgesi veya pasaportu ve Yetki durumunu , yetkililerin imza örneklerini gösteren Kurum Mühürlü resmi yazı istenmektedir.

Posta Çeki Yatırma: Kendi posta çeki hesabınıza ücretsiz para yatırabilir, başka bir kişiye ait posta çeki hesabına ise düşük bir ücretle para yatırabilirsiniz. Posta Çeki Aktarma: Herhangi bir PTT Şubesine müracaat ederek posta çeki hesabınızdan bir başka posta çeki hesabına düşük bir ücretle para aktarabilirsiniz. Bu işlemi İnteraktif Posta Çeki veya Pttmatik’ten yapmanız durumunda ise işyerine müracaat ederek yapılan aktarma işleminden alınan ücretten daha düşük bir tutar alınmaktadır.

POSTA ÇEKİ ÖDEME BİLGİLERİ

Posta Çeki Ödeme: Değerli okurlarımız Posta çeki hesabınızdan tüm PTT iş yerlerine müracaat ederek anında para çekebilirsiniz.

PTT İş Yerlerinde Posta Çeki Ödeme Üst Limitleri (TL Hesabı İçin)

Gerçek Kişiler için 30.000 TL
Tüzel Kişiler için 60.000 TL
Kamu Kişiler İçin Sınırsız.

Döviz Pozisyonlu Posta Çeki Ödeme Limitleri

Gerçek Kişi durumundaki alıcılar için 5.000 USD yada 5.000 EURO
Özel Hukuk Tüzel Kişiliği durumundaki alıcılar için 20.000 USD yada 20.000 EURO
PTT İNTERAKTİF POSTA ÇEKİ

İnteraktif Posta Çeki: PTT lerden bir defaya mahsus İnteraktif Posta Çeki Hizmet Sözleşmesi imzalayarak posta çeki hesabınızı interaktif kullanıma açtırmanız durumunda havale, kredi kartı ve fatura tahsilatı, posta çeki hesapları arasında veya diğer banka hesaplarına para aktarma, otomatik ve periyodik ödeme talimatı, bakiye öğrenme gibi tüm işlemlerinizi internet üzerinden yapabilirsiniz.

Sevgili okurlarımız, PTT Posta Çeki Hesabına dair tüm detayları sizler ile paylaştık. Umarım verimli ve istifadeli bir yazı olmuştur. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarını da incelemeyi unutmayınız.

PTT KREDİ BAŞVURUSU YAPABİLİRSİNİZ

PTT KART VE PTT BONUS KREDİ KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE DİĞER SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI İLE BEĞENİP, PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Yorum yapın