Maaşıma göre ne kadar konut kredisi çekebilirim

Maaşa göre konut kredisi, maaşa göre konut kredisi hesaplama, maaşıma göre ne kadar konut kredisi alırım?- Çalışanların büyük bir çoğunluğu bir ev sahibi olma hayali kuruyorlar. Bunu kurarlarken de dünyanın bin bir türlü hali olduğu bildiklerinden canla başla çalışıp para biriktiriyorlar. Büyük şehirlerde ev kirası bin liranın altına düşmüyor. Her yıl yapılan zamlarda cabası. Ayrıca ev sahiplerinin çocuğum Almanya dan geldi evi boşalt korkusu da ekstra bir korku.

MAAŞA GÖRE KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI ÖN BİLGİ

Tabi hal böyle olunca ister istemez korku ve endişelerde ortaya çıkıveriyor. Birde iş kaybı olayları da meydana gelebiliyor. Hiç olmazsa başımızı koyabileceğimiz bir evimiz olsun istiyorlar. Lakin bir çok insan maaşına göre ne kadar kredi alabileceğini bilemediğinden ötürü ev kredisine giremiyor ve çekinemiyor. Bizlerde bugün sizler için Maaşıma göre ne kadar konut kredisi çekebilirim? sorusunu cevaplandırarak aklınızdaki soru işaretini kaldırmayı hedefliyoruz.

KREDİ ALIRKEN SAĞLANMASI GEREKEN ÖNEMLİ KOŞULLAR

Sizlerde kredi almaya karar verdiniz lakin sağlamanız gereken ve bankaya sunmanız gereken bazı koşullar olduğunu unutmayınız. Öncelikle kredi notunuzun yüksek olması gerekir. Düşük kredi notuna çoğu zaman kredi bile verilmemektedir.  Bir diğer mevzu ise düzenli bir gelire sahip olmanız gerektiğidir. Bunu  da bankaya belgelendirmeniz şarttır. Ayrıca Kredi sicilinizin de temiz olması gerekir. Son baş yıl içerisinde kara listeye girmemeniz gereklidir.

BAŞA BELA OLAN KARA LİSTEDEN NASIL KURTULURUM?

MAAŞIMA GÖRE NE KADAR KONUT KREDİSİ ALABİLİRİM?

Konut kredisi hesaplanırken ihtiyaç kredisinden biraz daha farklı bir yol izlenmektedir. Konut kredisi, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) vergilerinden muaf olan bir kredi türüdür. Bu vergilerden muaf olmasından dolayıödenen faiz oranları da diğer kredi türlerine göre %20 oranında bir indirim söz konusudur. Bundan dolayı ihtiyaç ve taşıt kredilerine göre daha uygun bir kredi türüdür. Maaşınızı göre konu kredisi hesaplanırken maaşınızın %50’si aylık ödeyebileceğiniz kont kredisi taksidini verir.

Örneğin; 1300 TL ASGARİ ÜCRET aldığınızı farz edelim. Bu duruma göre 1300 X %50 = 650 TL yapar. Bunu da 120 ay vadelendirirseniz; 120 X 650 = 78.000 TL dir. Sizinde önceden bir birikmişiniz varsa küçükte olsa orta halli bir ev alabilirsiniz bu paraya. Konuyu daha da iyi anlayabilmeniz için farklı örnekler vererek yolumuza devam edelim. Örneğin 3.000 TL maaşınız var ve konut kredisi çekmeye karar verdiniz. Bu durumda Maaşınızın %50’si aylık ödeyebileceğiniz taksidi belirler. 3.000 TL X %50 = 1.500 TL yapar. 120 ay vade ile çekerseniz; 1.500 X 120 = 180.000 TL yapar.

EKSTRA GELİR BELGESİ SUNMAK

Konut kredilerinde aynı hane içerisinde yaşayan ve çalışanların maaş bordroları da sunulabilmektedir. Buna örnek olarak eş ve çocuklarınız gösterilebilir. Sizin 2.400 TL maaş aldığınızı farz edelim. Buna ek olarak eşinizin 1300 TL ve Çocuğunuzun da 1300 TL maaş aldığını düşünelim. Bu belgeleri bankaya sunduğunuzda evinize aylık 5.000 TL maaş girdiği görülmektedir. Buna göre aylık ödeyebileceğiz taksit miktarı 5.000 TL X %50 = 2.500 TL yapar. 60 ay vade ile kredi alırsanız o halde; 2.500 TL X 60 = 150.000 TL yapar.

Diyelim ki ailede bir tek siz çalışıyorsunuz ama kira gelirleriniz var. Sizin maaşınız 2.500 TL ve 1.500 TL de ekstra geliriniz var. Buna göre 4.000 TL gelirin %50’si 2.000 TL yapar. 72 Ay vade ile konut kredisi alırsanız; 2.000 TL X 72 = 144.000 TL yapar.

Sevgili dostlarımız, oldukça fazla örnek vererek bu konuyu iyi bir şekilde anlayabilmenize yardımcı olduk. Artık sizlerde maaşınıza ve ek gelirinize göre ne kadar kredi çekebileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Bu yazınında sonuna gelmiş olduk. Aşağıda sizler için hazırladığımız farklı konu başlıklarını incelemeyi unutmayınız.

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTER İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Maaşıma göre ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim

Kredi limitini artırma için izlenmesi gereken yöntemler

72 Ay Vadeli Garanti Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırma

Kredi Kartı Borcundan Dolayı Eve Haciz Gelir Mi

 

“Maaşıma göre ne kadar konut kredisi çekebilirim” üzerine bir yorum

  1. 125,ooo,ooo tl konut kıredisi çekmek istiyorum 120 ay varan vadeyle ben emekliyim aylık 2,000,00 bin tle ödeye bilirim ne yapmam gerekir
    emekli maşım 1,400 tl kendim ayreten seyar çalışıyorum

    Yanıtla

Yorum yapın