Kredi limitini artırma için izlenmesi gereken yöntemler

Kredi limitini artırma, kredi limitini yükseltme, Limit artışı- Nasıl daha fazla kredi alabilirim? sorusunun cevabı için karşınızdayız. Bir çok insan çeşitli nedenlerden dolayı kredi çekme mecburiyetinde kalıyor. Tabi kredi çekerken bazı engel ve güçlükler ile karşılaşılabiliyor. Örneğin karşınıza kredi notu koşulu sürülüyor. Yada düzenli bir gelirinizin olduğuna dair bir belge sunmanızı bekliyorlar. Tabi 5 yıl içerisinde de kara listeye girmemiş olmanız gerekiyor.

KREDİ LİMİTİNİ ARTIRMA YÖNTEMLERİ GENEL AÇIKLAMA

Yani kredi sicilinizin temiz olması şart. Lakin bu hususları gerçekleştirmenizi rağmen istediğiniz ve talep ettiğiniz yüksek limitli krediye ulaşamazsınız. Buda oldukça fazla can sıkıcı bir durumdur. Peki tüm şartları karşılamanıza rağmen neden istediğiniz limitte ki krediyi çekemiyorsunuz? Ayrıca kredi limitinizi arttırma yollarını bulmayı denediniz mi? Bu yazı ile bir çok soru işaretine cevap vermeyi düşünüyoruz. Böylece sizlerde kredi limitinizi artırabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

KREDİ LİMİTİ NEYE GÖRE BELİRLENİR?

Değerli okurlarımız kredi limitiniz belirlenmeden önce iyi bir kredi notuna sahip olup olmadığınıza bakılır. Ayrıca düzenli bir gelirinizin olması da şart. Bankaya sunduğunuz maaş bordrosuna göre kredi alma limitiniz değişmektedir. Bankalar kredi limitinizi belirlerken öncelikle aylık ödeyebileceğiniz taksit sayısını bulurlar. Ardından kaç ay vade ile istiyorsanız bulunan rakamı vade sayısı ile çarparlar. Aylık ödeyebileceğiniz taksit sayısı bulunur maaşınızın minimum %40’ı, maksimum ise %70’i alınarak tespit edilir.

Örneğin maaşınız; 3.000 TL. Buna göre; Bankaya ödeyebileceğiniz minimum kredi tutarı 3.000 TL X %40 = 1.200 TL dir. 24 Ay vade ile çekerseniz buna göre alabileceğiniz minimum kredi tutarı; 1.200 TL X 24 = 28.800 TL dir. Aylık En Fazla Ödenebilecek Kredi Tutarı: 3.000 TL X %70 = 2.100 TL dir. 24 Ay vade ile çekerseniz buna göre alabileceğiniz maksimum kredi tutarı; 2.100 TL X 12 = 50.400 TL dir.

 Bu rakamlar alabileceğiniz en az ve en fazla rakamlardır. Sizlerde bu örneğe göre alabileceğiniz maksimum kredi miktarını bulabilirsiniz. Kredi taleplerinin red edilmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesinin maaşınıza göre yüksek limitli bir kredi talep edilmesi olduğunu unutmayınız. Maaşınız ne ise ona göre bir kredi alabilirsiniz. Ama kredi limitinizi de arttırmanın bazı yolları ve teknikleri bulunuyor. Dilerseniz yazımızın bundan sonraki kısmında bu tekniklere yol ayıralım.

KREDİ LİMİTİNİ ARTIRMA TEKNİKLERİ

A-) Ek Gelir Sunma. Örneğin; maaşınıza göre alabileceğiniz kredi miktarı maksimum 50 bin lira ama siz 70 bin lira talebinde bulunuyorsunuz. Bu durumda bu rakamı alabilmeniz için ek gelirleriniz var ise bunları da maaş bordrosuna ekleyebilirsiniz. Ev ve dükkan kira gelirleriniz 2 bin liraysa ve sizin de maaşınız 3 bin liraysa bu durumda geliriniz 5 bin lira yapar ve kredi alma limitiniz daha da artar.

B-) Kefil Sunma. Kredi limitinizi arttırmanın bir diğer yolu ise kendi gelir belgenizin yanına başka gelir belgeleri sunma işidir. Yani kredi notu yüksek ve geliri yüksek olan bir kişinin maaş bordrosunu bankaya ibraz etmeniz gerekir. Bankadan sizden alacağımı tahsil edemezsem nasıl olsa kefilden tahsil ederim diyerek sizlere yüksek meblağlı kredi verir. Yalnız kefiliniz evli ise eşinin de onayı için bankaya gelip muvafakatname imzalaması gerekir.

C) Teminat Sunma: Sizlerinde gayri menkulü varsa yüksek meblağlı kredi alabiliyorsunuz. Zaten gelir belgenizi sunmuştunuz. Şimdide eviniz, arsanız yada dükkanınızı teminat olarak bankaya gösterebilirsiniz. Böylece göstermiş olduğunuz teminatınızın %50’sine kadar kredi alabilirsiniz. Bide sizin de geliriniz var. Bunlar toplandığı zaman oldukça büyük bir meblağ oluyor. Lakin şunu da belirtelim; ödemelerinizi zamanında yaparsanız hiç bir sıkıntı yok ama ödemelerinizi yapamazsanız banka teminat olarak gösterdiğiniz gayri menkulünüzü satışa çıkaracaktır.

Değerli dostlarımız, sizler için nasıl kredi limitinizi artırabileceğinizi anlatmaya çalıştık. Umarım sizler için faydalı ve istifadeli bir yazı olmuştur. Dilerseniz aşağıda sizler için hazırladığımız farklı konulardan oluşan galerimizi inceleyebilirsiniz.

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

72 Ay Vadeli Garanti Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırma

Bana kredi çıkmaz deme ne yapabilirim nasıl çıkar de bilgiler içerde

 

 

Yorum yapın