Ev kredisi için kredi notum kaç olmalı

Ev kredisi için kredi notum kaç olmalı- Finansal ve ekonomik bilgilerin en güncel ve en doğru halinin paylaşıldığı 724kredi.net‘in aziz ve değerli okurları, yine oldukça fazla merak edilen ve cevabının da pekte bilinmediği bir konuya açıklık getirmek için karşınızdayız. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; yapılan araştırmalara göre çalışanların neredeyse %90’ının hayali bir ev sahibi olabilmek. Çünkü dünyadaki ve ülkemizdeki dengeler her an değişebiliyor. Bir bakıyorsunuz Latin Amerika da yaşanan bir ekonomik kriz tüm dünyada etkili olabiliyor.

EV KREDİSİ İÇİN KREDİ NOTU GENEL BİLGİ

Dolayısıyla ne olur ne olmaz emekli olmadan her kes başımızı koyabileceğimiz bir evimiz olsun istiyor. Çünkü emekli maaşı ile ev geçindirmek çok zor. Birde daha bir kaç yıl öncesinde komşumuz Yunanistan’ın hali  ortadayken, Allah korusun ama bizlerinde başına gelebilir. Bundan dolayı da bir çok insan bankalardan borç para alarak ev sahibi olmaya çalışıyor. Lakin bunun içinde bazı kriterler gerekiyor. Öncelikle düzenli gelir ve kredi notu. Zaten bugünkü yazımızda da Ev kredisi için kredi notum kaç olmalı? sorusunu sizler için yanıtlamaya çalışacağız.

EV KREDİSİ İÇİN DÜZENLİ GELİR ŞART MIDIR?

Kredi Kayıt Bürosu Puan Aralıkları: Bankalardan ev kredisi çekebilmeniz için en önemli madde düzenli gelirinizdir. Çünkü aylık ödeyebileceğiniz taksit, aylık gelirinizin %70’ine kadar belirlenebiliyor. Bu madde çok önemlidir. Bankalar düzenli gelirinize bakar ve bundan dolayı da sizlerden belge isterler. Bir diğer husus ise Kredi Notu dur. Bankalar 2. olarak Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından sizlere takdir edilen puanı baz alır. Bu puana göre kredi alıp alamama durumunuz belli olur. Peki kredi Kredi Notu Puan aralıkları nelerdir? sorusu hemen insanın aklına geliyor. Onuda şu şekilde belirtelim;

FİNDEKS KREDİ NOTU PUAN ARALIĞI

Findeks kredi notu aralığını 0 – 799 arası (Çok Riskli), 800 – 1299 arası (Orta Riskli), 1300 – 1499 arası (Az Riskli),  1500 – 1699 arası (İyi)1700 – 1900 arası (Çok İyi) olarak ayarlamıştır. Her kesin 0 – 1900 puan aralığında bir notu vardır. Bu not aynı zamanda sizin ekonomik kartvizitinizi de oluşturuyor. Bankalara olan borcunuzu ödeme sadakaitinize göre sizlere bu puanlar takdir ediliyor. Burada Ev kredisi için kredi notum kaç olmalı? sorusu daha da anlamlanıyor.

KREDİ NOTU AZ RİSKLİ OLANLAR İÇİN ALTIN TAVSİYELER

Sizlerde ev sahibi olmak ve bankalardan kolayca kredi çekmek istiyorsanız kredi notunuzun en az 1500 yani iyi olması gerekiyor. Kredi notu 1500 ve 1900 aralığında olanların düzenli gelirleri de olduğu sürece alamayacakları kredi yok. Rahtlıkla hem düşük faizli hemde istediğiniz miktarda kredi alabilirsiniz. Burada durumu 1300 – 1499 arası (Az Riskli) olanların durumu biraz kritik. Ama bunlarda puan itibariyle iyi puan aralığına yakın olduğu için biraz zorlansalar da kredi çekebilirler. Banka gerekli görürse kefil isteyebilir. Puanı Orta Riskli olanlar uğraşırlarsa 3-5 ay içerisinde kredi puanlarını Az Riskli duruma çıkarabilirler. Bunun için KREDİ NOTU AZ RİSKLİ OLANLAR İÇİN ALTIN TAVSİYELER konulu yazımı inceleyerek önemli tüyolar alabilirler.

KREDİ NOTU ÇOK RİSKLİ OLANLAR İÇİN SENET İLE EV VE EMİN EVİM SEÇENEKLERİ

Maalesef Kredi Notu Çok Riskli olanların (0-799)  ev kredi alabilmeleri pekte mümkün görünmüyor gibi. Çünkü bu puan aralığında olanların büyük bir çoğunluğu yasal bir sürece takılmış oluyorlar ve Kara Listeye eklendiklerinden 5 yıl kredi başvurusunda bulunamıyorlar. Bu durumda olanlar ev almak için ya EMİNEVİM İLE FAİZSİZ EV SAHİBİ olacaklar yada SENET İLE EV satın alacaklar. Her şeyin her zaman için bir alternatifinin olduğunu unutmayınız.

Saygıdeğer okurlarımız, Ev kredisi için kredi notum kaç olmalı? sorusunu sizler için en doğru şekilde cevaplamaya çalıştık. Durum bundan ibaret. Sizlerde kendi durumunuzu bu yazıya göre belirleyebilirsiniz. Ayrıca hayati öneme sahip aşağıdaki konu başlıklarımızı da incelemeyi unutmayınız.

ACİL PARA İÇİN KREDİ NOTU KAÇ OLMALI

KREDİ NOTU ÇOK RİSKLİ OLANLAR KREDİ ÇEKEBİLİR Mİ?

KREDİ NOTU SORGULAMA, KREDİ NOTUMU NASIL ÖĞRENİRİM

KREDİ NOTUM DÜŞÜK NASIL KREDİ ÇEKEBİLİRİM?

KREDİ SİCİLİM NE ZAMAN VE NASIL TEMİZLENECEK?

LÜTFEN BU YAZININ HERKESÇE GÖRÜLEBİLMESİ İÇİN FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Yorum yapın