Ev Alacağım Konut Kredisinde Sigorta Mecburi Mi?

Konut kredisinde sigorta zorunlumu?- Konut kredisinde sigorta zorunlu mudur? soruları çok fazla sorulmaya ve sorgulanmaya başladı. Bizlerde bu konuya açıklık getirebilme adına bu özel yazıyı sizler için derlemiş olduk. Her kes bir evinin olmasını hayal ediyor. Bu hayalini gerçekleştirebilme adına da sabırla çalışıp para biriktiriyor. Sonrada bir ev almaya karar veriyor. Tabi ev fiyatları çok çok yüksek olduğundan bankalardan kredi çekeme yolunu seçiyor.

KONUT KREDİSİNDE SİGORTA GİRİŞ BÖLÜMÜ

Konut kredisi alırken, en uygun ve düşük masraflısını seçiyoruz. Çünkü konut kredisini ödemek için emek harcayıp, alın teri dökmek gerekiyor. Gerekirse ek iş ve ek mesai yapılarak ödendiğinden fazladan para ödemek istemiyoruz. Durum böyle olunca da karşımıza çıkan masrafları sorgular hale geliyoruz. Ekspertiz, kredi tahsisi ücreti, rehin bedeli, sigorta masrafları gibi. İşte yazımızın devamında konur kredilerinde sigorta yaptırmak zorunlu mudur? sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

KONUT KREDİLERİNDE SİGORTA MECBURİ MİDİR?

Konut kredilerinde sigorta mecburi midir? sorusunun cevabı olarak hem evet hemde hayır yanıtını vermem mümkün. Zira konut kredilerinde yalnızca bir tane sigorta yapılmıyor. Doğal olarak da hangi sigortadan söz ediyoruz. Bu belli değil. Yazımızın devamında konut kredilerinde yaptıracağınız kredileri teker ter inceleyip zorunlu olup olmadığını sizlere söyleyeceğiz. Hazırsanız ilk sigorta başlığımız ile yazımıza devam edelim.

KONUT SİGORTASINDA HAYAT SİGORTASI ZORUNLU MU?

Aslında bu hayat sigortası kavramı tüm kredi türlerinde karşımıza çıkıyor ve her kes karşı duruyor. Yaptırmamayı istiyor. Ama bu kredinin asıl neye yaradığını bilen kişiler ise sorgusuz sualsiz kabul ediyorlar. Hayat sigortası ölüm yani vefat durumunda sizin kalan tüm borcunuzu bankaya öder. Şimdiye kadar ödediğiniz kredi tutarını da ailenize öder. Böylece siz vefat ettikten sonra aileniz borç içerisinde kıvranmaz. Bunun dışında iş kayıplarında da devreye girer.

Borcunuzu öder. Ayrıca size tazminat da verir. Bu açıdan bakıldığında çok çok önemli ve faydalı bir kredi. Peki bu krediyi yaptırmak zorunlu mudur? Eskilerde konut kredilerinde bu zorunluluk aranmıyordu. Ama artık konut sigortalarında bankalar birazda kendini sağlama ve garantiye almak için bu sigortayı yaptırmayı zorunlu koşuyor. Bu açıdan sizlerin de gözünüz kapalı hayat sigortası yaptırmanızı tavsiye ederiz.

PEKİ DASK YAPTIRMAK ZORUNLU MU?

Malumunuz ülkemizden çok fazla fay hattı geçiyor. Bundan dolayı da deprenlerin olması da kaçınılmaz oluyor. Dört mevsimi de geçirdiğimizden seller, yangınlar ve doğal afetlerin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle de depremlerde insanlar evsiz, yurtsuz kalıyor. Başını sokabilecek bir çadır bile bulmak da zorlanabiliyorlar.  İşte böyle durumlarda DASK devreye giriyor. Depremde ve diğer afetlerde evlerini kaybedenlerin yaşamlarını kaldıkları yerden devam ettirebilmeleri adına DASK oluşturuldu.

Dask konutunuzun değerini sizlere verir. Hatta bahçe duvarınız mı yıkıldı bunu bile karşılar. Tabi üst limiti her yıl belirlenmektedir. Şuan için en fazla alınabilecek dask yardımı 160 bin liradır. Ayrıca bu sigortayı yaptırmak zorunludur. Ama çok fazla bir tutar değildir. Konutunuzu bu şekilde güvence altına alırsınız.

KONUT SİGORTASI ZORUNLU MU?

Konut kredisi zorunlu değildir. Bunu en baştan belirtelim. Buda genel isteğe bağlıdır. Ama kimi bankalar da bunu yaptırmanızı zorla isterler. Karar verecek olan sizlersiniz. Bu sigortayı yaptırıp yaptırmamak size bağlı. Eğer bir banka zorunlu diyorsa zorunlu olmayan bankadan kredi çekersiniz. Ama konut sigortasının de ne işe yaradını belirtelim ki en son kararı siz verin. Hırsızlık olaylarından, terör ve kaza olaylarında ayrıca yıkılmalardan sizleri korur.

Değerli okurlarımız, bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Öyle umuyorum ki faydalı ve bol bilgili bir yazı oldu. Konut kredilerinde tüm sigortaların ne işe yaradığını ve zorunlu olup olmadığını sizlere bildirmiş olduk. Kredi ve finans konularında tüm merak ettikleriniz burada. Bizi okumaya ve takip etmeye devam ediniz. Bunun dışında aşağıda sizler için hazırladığımız konu galerimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOK VE TWİTTER HESAPLARINIZ İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Acil yardım kredili araç satışı nasıl yapılır?

Eve Ek İş Veren Firma Arıyorum

Bankalar 2.000 TL Maaş ile Ne Kadar Kredi Verir

Ölen kişinin banka borcunu ödemesi için kefile başvurulur mu?

 

Yorum yapın