e haciz nedir? Hangi mallara el konulur?

e haciz nedir, nasıl öğrenilir? ne zaman kalkar?- En çok merak edilenler köşemizde bugün özel bir konuya değineceğiz. Herkes borç alabiliyor. Zaten şuan borçlu olmayan kimse yoktur herhalde. Kredi borçları aldı başını gidiyor zaten. Borçlanmadan pekte fazla bir yerlere gelinmiyor ve mal sahibi de olunmuyor. Bundan dolayıdır ki günde binlerce kredi başvurusu gerçekleştiriliyor. Herkes öderim nasıl olsa ne olacak ki diyor? Şu kadar maaşımla, aylık rahat rahat ödemelerimi gerçekleştiririm diyor

E HACİZ GENEL BİLGİ

Sonrada gerek işlerin kötü gitmesi, gerekse işten atılma durumları, gerekse bilinçsizce harcamaların sonunda sıfırı tüketiriz ve borçlarımızı ödeyemez duruma geliriz. İşte bu durumda da banka avukatı aracılığı ile haciz işlemlerini başlatır. Ama en sevmediğim borç ise devlete olan borçlardır. Siz siz olun bu borçlarınızı zamanında ödeyin. Yoksa affetmiyorlar ve e haciz işlemleri ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dilerseniz şimdide o çok merak edilen e haciz neymiş hep beraber inceleyelim.

E HACİZ NEDİR?

Öncelikle e haciz’in açılımının elektronik haciz olduğunu söyleyerek yazımıza devam etmek istiyorum. Adından da anlaşılacağı gibi elektronik ortamlarda yapılan bir haciz türüdür. Elektronik hesaplarınıza bu sistem ile bloke getirilmektedir. Banka hesabınızdaki paralarınıza, altınlarınıza, hisse senetlerinize, dövizlerinize bloke uygulanır. Bu sistem genel olarak devlet kurumları tarafından uygulanmaktadır. Siz borcunuzu ödemezseniz hemen vergi dairesine bildiriyorlar.

Vergi dairesi de boş durmuyor tabi ki de. Hemen Banka hesaplarınıza e-haciz işlemi uyguluyor. Daha sonrada arabanıza veya evinize de e haciz uygulayabiliyor. Dilerseniz şimdide e- haciz sürecini detaylandıralım.

E HACİZ SÜRECİ ve E HACİZ KALDIRMA

Borcunuzdan dolayı vergi dairesi size bir tebligat gönderir. Tebligat elinize ulaştığı andan itibaren 7 gününüz vardır. 7 Gün içerisinde borçlarınızı ödemediğiniz takdirde e-haciz veya normal haciz işleminin başlatılacağı söylenmektedir. Sizlerde 7 gün içerisinde bu borcunuzu kapatırsanız e haciz işlemini de ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca başvuruda bulunmanız durumunda da borcunuzu taksitlendirebilme gibi de bir imkanınız var.

Borcunuzu taksitlendirmeniz hesaplarınız üzerindeki hacizin kalkacağı anlamına gelmez. Borcunuz bittikten sonra e haciz kalkar.  Ha şöyle bir durumda gerçekleşmiş olabilir. İsim benzerliğinden dolayı yazı size gelmiş olabilir.  Bu durumda da vakit kaybetmeden hemen vergi dairesine gidip borcunuzun olmadığını ve yanlış kişiye tebligat yaptıklarını belirtin.

GAYRİMENKULE E HACİZ UYGULAMASI

Vergi dairesi hesabınızda herhangi bir gelir olmadığını anladığı zaman evinize hatta iş yerinize de e haciz koyabilirler. Tabi bunda borcunuzun büyüklüğü ve küçüklüğü karar vermektedir. Bu açıdan kamu borçlarının zamanında ödenmesi hayati bir kuraldır. borçlarınızı ödemediğiniz zaman er yada geç devlet alacaklı kurumlarını işletir. İşte bundan dolayıda işyerinize kadar haciz işlemleri gerçekleştirilebilir. UYAP sistemi incelenir ve üzerinizde mallar varsa e haciz konulur.

E HACİZ TAHSİLATI

Öncelikle borcunuzu ödemenizi isterler. Demin yukarıda belirtmiştim. 7 günlük bir vaktiniz var. Tabi borcunuzu taksit yapabilme gibi bir imkanınız da var. Ama bunları yapmazsanız bu durumda da bankadaki paralarınıza el konulur ve borç ödenir. Yok Bankada paranız yoksa o zaman da gayrimenkullerinize el konur. Oda yoksa arabanıza. Arabanız da yoksa evinize haciz memuru gelir. Haciz memuru el konulabilecek ürünleri alır ve haciz gerçekleştirilir.

Değerli okurlarımız, inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız ama ülkemizde de olabilen ve başınıza gelebilecek bir durum olduğundan açıklamak gerekiyordu. Detaylı bir şekilde e haciz işlemlerini açıklamaya çalıştık. Bir haberin daha sonuna geldik. Doğru ve güncel kredi haberleri için bizi okumaya ve takip etmeye devam ediniz. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız, farklı konulardan oluşan galerimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTER ADRESLERİNİZ İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Kredi Başvuru Süreci ve Ön Değerlendirme

Yeni Trend 2. El Araba Satışı İle Para Kazanma Yöntemi

Sigortasız Kredi Çekmek Mümkün Mü?

 

Yorum yapın