Bankada Kiralık Kasa Nasıl Açılır ve Kullanılır

Bankada kiralık kasa, bankada kiralık kasa güvencesi, Bankada kiralık kasa nasıl açılır ve kullanılır?- Yine merak edilen konuların izahatı ile karşınızdayız. Bir çok kimseler için özellikle yatırım yapanlar için vaz geçilmez bir konu. Altın birikimi yapıyorsunuz veya hisse senetleriniz var. Yada tapu ve diğer değerli eşyalarınızı muhafaza altına almak istiyorsunuz o halde bankaların sizler için sunduğu kiralık kasa hizmetini değerlendirmeniz gerekiyor.

BANKADA KİRALIK KASA GENEL BİLGİ

Bütün bankalarda kiralık kasa dönemi devam ediyor. Çünkü her geçen gün ev soygun haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Tani hal böyle oluncada insanlar birikimlerini daha da güvenli bir yerde saklama ihtiyacı güdüyorlar. İnanın ki bir çok insan yastık altında altın birikimi yapıyor ve bu birikimi gelecek nesile sağsağlim ulaştırmak istiyor. Pekte fazla ne yapacağını bilmedikleri için bu birikimlerini çaldırabiliyorlar. Bundan dolayı da bu yazı yol gösterici nitelikte de olacaktır.

KİRALIK KASA NASIL AÇILIR?

Kiralık kasa açmak isteyenlerin öncelikle hangi bankada açtıracaklarına karar vermeleri gerekir. Çünkü kiralık kasa fiyatları değişiklik gösterebiliyor. Yada kimseden habersiz de bu kasayı açtırabilirsiniz. Bu durumda farklı bir bankayı tercih edebilirsiniz. Eğer kendi kullandığı banka haricinde kasa açtıracaksanız öncelikle o bankada hesap açtırmanız gerekiyor. Bunun için de nüfus cüzdanınız ve ikametgah belgeniz yeterli olacaktır.

Daha sonra da;Banka kasası açmanız için vesikalık fotoğrafınız sunmanız gerekiyor. Böylece sizler adına bir kiralık kasa açılıyor. Size de 2 Adet anahtar veriyorlar. Bu kasayı başka birinin daha kullanabilmesini isterseniz vekaletnamede verebilirsiniz. Yada ortak olarak da açabilirsiniz.

KİRALIK KASA AÇILIŞI İÇİN NE KADAR ÜCRET ALINIYOR?

Bankada kiralık kasa açılışlarında farklı ücretler alındığını evvela belirtelim. Ama açılış ücreti olarak genel itibariyle 200 – 600 TL arasında değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca 600 TL ye kadarda depozito ücreti alınabiliyor.

BANKALARIN KİRALIK KASA ÖLÇÜLERİ VE FİYATLARI
  1. Küçük Boy Kasa 11,5 cm Yükseklik, 24,5 cm Genişlik, 41 cm ise Derinliktir.
  2. Orta Boy Kasa 16,5 cm cm Yükseklik, 24,5 cm Genişlik, 41 cm ise Derinliktir.
  3. Büyük Boy Kasa 26,5 cm cm Yükseklik, 24,5 cm Genişlik, 41 cm ise Derinliktir.

 

  • Ziraat Bankası Küçük boy kasa: 275 TL, Orta boy Kasa: 350 TL ve Büyük boy kasa ise: 440 TL dir. Yıllık Kasa Ücretidir.
  • DenizBank Küçük boy kasa: 275 TL, Orta boy Kasa: 325 TL ve Büyük boy kasa ise: 375 TL dir. Depozito ücreti ise: 275 TL dir.
  • Garanti Bankası Küçük boy kasa: 350 TL, Orta boy Kasa: 390 TL ve Büyük boy kasa ise: 490 TL dir. Yıllık Kasa Ücretidir.
  • Halk Bankası Küçük boy kasa: 275 TL, Orta boy Kasa: 325 TL ve Büyük boy kasa ise: 375 TL dir. Depozito ücreti ise: 250 TL dir.
  • INGBank Küçük boy kasa: 245 TL, Orta boy Kasa: 300 TL ve Büyük boy kasa ise: 355 TL dir. Yıllık Kasa Ücretidir.
  • Türkiye İş Bankası Küçük boy kasa: 340 TL, Orta boy Kasa: 400 TL ve Büyük boy kasa ise: 550 TL dir. Depozito ücreti ise: 215 TL dir.
  • Vakıfbank Küçük boy kasa: 300 TL, Orta boy Kasa: 385 TL ve Büyük boy kasa ise: 550 TL dir. Depozito ücreti ise: 520 TL dir. Depozito ücreti ise: 300 TL dir.
  • Yapı Kredi Bankası Küçük boy kasa: 225 TL, Orta boy Kasa: 300 TL ve Büyük boy kasa ise: 400 TL dir. Depozito ücreti ise: 225 TL dir.
  • Akbank Küçük boy kasa: 240 TL, Orta boy Kasa: 300 TL ve Büyük boy kasa ise: 420 TL dir. Yıllık Kasa Ücretidir.
  • TEB Küçük boy kasa: 245 TL, Orta boy Kasa: 300 TL ve Büyük boy kasa ise: 385 TL dir. Depozito ücreti ise: 225 TL dir.

 

KİRALIK KASA ANAHTARINI KAYBEDERSEM NE OLUR?

Kiraladığınız bankanın anahtarını kaybederseniz bu defada banka yetkilileri çilingir çağırır ve sizin gözetiminiz de kasayı açtırır. Tabi bunun için yapılan masraflar size fatura edilir ve sizin ödemeniz istenir. Dolayısıyla çilingir masrafı sizin cebinizden çıkar. Yok ben ödemem derseniz de bu seferde banka depozito için aldığı paradan tahsil eder alacağını.

KİRALIK KASALARDA NELER SAKLANIR?

Bir çok insanın yastık altı altın ve paraları nedeniyle uyuyamadığını biliyor muydunuz? Bundan dolayı kiralık kasalarda acaba ne saklayabilirim yada ne saklayamam sorusu hemen akıllara geliyor. Öncelikle şunu belirtelim; bankalar silah gibi eşyaların saklanmasına müsaade etmiyorlar. Saklayabileceğiniz şeyler ise, altın, elmas v.b değerli madenler, Tapu, senetler, hisseler, paralar vs. onlarca şeyi saklayabilirsiniz.

Saygıdeğer okurlarımız, Kiralık kasaya dair bir çok konuyu bu yazı ile aydınlatmaya çalıştık. Bu yazının okuyanlara yüksek derecede istifade sağlayacağına inanıyorum. Bankada Kiralık Kasa almak isteyen arkadaşlarınızın BU YARARLI YAZIYI GÖREBİLMELERİ İÇİN LÜTFEN FACEBOOK VE DİĞER SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ? Ayrıca aşağıdaki bilgilendirici yazılarımıza da bir göz atabilir ve beğendiğinizi de tıklayabilirsiniz.

Findeks Renkleri Ne Anlama Geliyor

Bankalardaki kredi notumu nasıl öğrenebilirim?

Kredi Kartı Asgari Ödeme Nasıl Hesaplanır

Taksitleri devam eden kredi kartımı iptal edebilirmiyim

“Bankada Kiralık Kasa Nasıl Açılır ve Kullanılır” üzerine bir yorum

Yorum yapın