Banka faiz oranları düşecek mi 2017

Konut kredisi faizleri düşecek mi? taşıt kredisi faizleri düşecek mi? İhtiyaç kredisi faizleri düşer mi?- Oldukça fazla merak edilen bir konu ile karşınızdayız. Malumunuz uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu “Baa3” seviyesinden “Ba1” seviyesine düşürürken, not görünümünü “durağan” olarak belirledi. Bu durum normalde kötü gidişat, dolayısıyla yüksek faiz oranları olarak yorumlansa da, ülkemizde hiçte görüldüğü gibi olmadı.

BANKA FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ? GENEL AÇIKLAMA

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Binali YILDIRIM‘ın istikrarlı duruşu ve açıklamaları ile devlet bankalarında kredi faiz oranlarında ciddi bir düşüş meydana geldi. Hatta faiz indirimini durmadan aşağı çekerek uzun zamanlarda görülmeyen rakam ortaya çıkmış oldu. Tabi bu durumda özel bankalar da daha fazla dayanamayarak yelkenlerini indirdiler. Anlayacağınız onlarda faiz oranlarında ciddi manada bir iniş sergilediler.

Faiz indirimi ile ülkemiz bir şey mi kaybetti? kesinlikle hayır. Üstüne ekonomi daha da canlanmış oldu. Bu sayede vatandaşlar yüksek faiz ödemeden kurtuldular ve istedikleri kredilere daha da düşük faizler ödeyerek ulaşmanın ayrıcalığını yaşadılar. Dolayısıyla sadece bankacılık sektörü canlanmadı. Bunun yanı sıra başta Gayrimenkul piyasası ve taşıt piyasasında da canlanma meydana geldi. Peki bu faiz oranları piyasanın canlanmasında yeterli miydi?

NE ZAMAN KONUT ALMALIYIM?

Yapılan faiz indirimlerinde piyasada bir canlanma söz konusu ama, tabi ki de yeterli değil. Bundan dolayı hem vatandaşlarda hemde piyasadaki sektörlerde acaba faiz indirimi söz konusu olur mu diye bir bekleyiş söz konusu. Öncelikle şunu ifade edelim ki, şuan ülkemizde 24 ay vade ile %0,80 faiz oranı ile, 60 Ay ve 120 ay vade ile ise; %90 – %99 arasında bir faiz oranı ile kredi alabiliyorsunuz. (Bankaya göre değişiklik gösterebiliyor.)

Esasen bu durum uzun zamandır ülkemizde görülmemiş ve yaşanmamış bir durum. Bundan dolayı sizlere tavsiyemiz, eğer istediğiniz evi uygun fiyata bulabiliyorsanız hiç kaçırmayın. Zira her ne kadar faiz oranları düşse de, konuta olan rağbet ile ev fiyatlarında da bir artış meydana gelebilir. Bundan dolayı bu kredi oranları bir fırsat.

İHTİYAÇ KREDİSİNE HEMEN BAŞVURMALI MIYIM?

İhtiyaç kredisi faiz oranları ise %1,11 lere kadar düşmüş durumda. Bu oranlar ciddi manada bir fırsatı da beraberinde getiriyor. Sizlerinde acil bir ihtiyacı var ise bu şansı değerlendirmeniz gerekiyor. Hatta tam zamanı da diyebiliriz. Ayrıca bir çok insan ihtiyacı olmasa da düşük faizi bulmuşken yararlanabilme adına kredi başvurularında bulunuyor.

2. FAİZ İNDİRİMİ OLACAK MI? BEKLEYELİM Mİ?

Kredi alırken son kararın sizin elinizde olduğunu belirterek yazımıza devam etmek istiyorum. Piyasada 2. bir indirim beklense de bunu etkileyen bir çok faktör olduğunu biliyoruz. Örneğin; dünyanın bir ucundaki adını bile telaffuz etmekte zorlandığımız bir ülkede ki ekonomik kriz tüm dünyayı derinden sarsa biliyor. Bundan dolayı da inşaat sektöründen tutunda yüzlerce sektör etkilenebiliyor. Bu sizin isteğiniz dışında gerçekleşen bir durum.

Yolda yürürken arabanın birinin gelip çarpması gibi bir durum. Böyle bir durumla karşılaşmamak için başta da belirttiğim gibi uygun fiyata kafanıza göre bir ev veya taşıt bulduysanız bu fırsatı kaçırmayınız ve kredinizi şuan ki oranlar ile alınız. Şunu da belirtelim ki, İşler yolunda giderse ve ve devlet büyüklerimizde bu yolda ciddi manada bir istikrarlı duruş gösterirse konut faiz oranlarında belki 2017 yılında %0,70 leri görebilir diyoruz. Ama o zamanda konut fiyatları sabit kalır mı bilmem. Aynı şekilde istikrar devam ederse ihtiyaç ve taşıt kredilerinde önümüzdeki yıllarda bir düşüş meydana gelebilir.

BANKALARIN GÜNCEL FAİZ ORANLARI NELERDİR?

Dilerseniz şimdide bankaların güncel faiz oranlarını belirtelim. Lakin bu oranlar minimum faiz oranlarıdır. Çünkü bankalar kredi verirken artık kredi notunuzun yüksekliğine göre bir faiz oranı belirliyor. Bunu genelde ihtiyaç kredilerinde uyguluyor. Yüksek kredi notuna düşük faizli ihtiyaç kredisi gibi. Konut ve taşıt kredilerinde ise vade oranı belirleyici oluyor.

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Biz tüketici (İhtiyaç) Kredisi Faiz oranı: %1,15 olarak ayarlanmış. Biz Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,13 olarak belirlenmiş. Biz Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %0,80 dir.

TÜRKİYE İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç Kredisi Faiz oranı: %1,20 olarak ayarlanmış. Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,20 olarak belirlenmiş. Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %0,90 dır.

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

Online İhtiyaç Kredisi Faiz oranı: %1,11 olarak ayarlanmış. Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,19 olarak belirlenmiş. Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %0,90 dır.

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Sonbahar İhtiyaç Kredisi Faiz oranı: %1,25 olarak ayarlanmış. Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,10 olarak belirlenmiş. Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %1,09 dır.

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç Kredisi Faiz oranı: %1,35 olarak ayarlanmış. Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,09 olarak belirlenmiş. Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %0,97 dır.

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç Kredisi Faiz oranı: %1,14 olarak ayarlanmış. Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,44 olarak belirlenmiş. Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %0,90 dır.

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç Kredisi Faiz oranı: %0,99 olarak ayarlanmış. Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,22 olarak belirlenmiş. Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %0,91 dır.

YAPI KREDİ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç Kredisi Faiz oranı: %1,29 olarak ayarlanmış. Taşıt Kredisi Kaskolu faiz oranı: %1,27 olarak belirlenmiş. Konut Kredisinin ise Faiz oranı: %0,90 dır.

Böylece bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Ekonomik gelişmeler ve güncel kredi haberleri için bizleri okumaya ve takip etmeye devam ediniz. Ayrıca BU ÖNEMLİ YAZIYI HERKESİN GÖREBİLMESİADINA FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

BankPozitif Dosya Masrafsız 36 Ay Vadeli 50.000 TL

Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır

En Avantajlı Konut Kredisi Burada

 

Yorum yapın