Acil yardım kredili araç satışı nasıl yapılır?

Kredisi devam eden araç nasıl satılır? Kredili araç satışı nasıl olur?- Merak edilenler köşemizden bugün bir çok insanın karşılaşabileceği bir durumdan söz etmek istiyorum. Arabalar hayatımızın olmazsa olmazları ve vazgeçilmezlerimizden. Herkes bir arabasının olmasını istiyor. Bundan dolayı da bankalardan kredi çekiyoruz. Kredi olmadan maalesef mal mülk sahibi olamıyoruz. Dünyanın sitemi böyle. Borçta yiğidin kamçısı. Ayrıca arabalar gerçekten de çok çok fazla ihtiyacımızı görüyor.

KREDİLİ ARAÇ SATIŞI GENEL AÇIKLAMA

Arabalar ile sağlık, ulaşım, taşıma, ticari bir çok işimizi hallediyoruz. Kredi ile alınan arabaların sayısında da bu sıralar ciddi manada bir artış var. Lakin bazı zamanlar kredisi devam eden arabanın satış işlemlerini yapmak ve gerçekleştirmek isteriz. Maddi durumumuz iyidir ve arabanın bir üst modelini almak isteriz. Yada bazı işlerimiz kötü gidiyordur ve arabayı satarak bunları düzeltmek isteriz. Lakin merak edilen konu kredisi devam eden aracın devri ve satışı nasıl yapılır? sorusunun cevabıdır.

KREDİSİ DEVAM EDEN ARAÇ SATIŞI

Kredili araba aldınız. Şimdide bunun satışını gerçekleştirmek istiyorsunuz. Ama prosedürleri bilmiyorsunuz. Artık bu yazı ile aklınıza takılan tüm sorularınıza yanıt bulabileceksiniz. Çünkü kredili araba satışı nasıl olur bu anlatacağız. Kredisi devam eden arabanın satışında 3 farlı yol ve yöntem vardır. Yazımızın devamında bu yolları ve yöntemleri sizlere anlatmaya çalışacağız. Sizlerde size en yatkın olanını tercih edip değerlendirebilirsiniz.

KALAN TAKSİTLERİ YENİ ARABA SAHİBİ ÖDEMEYE DEVAM EDER

Evet yanlış duymadınız. Kalan taksitleri arabayı satın almak isteyen kişi öder. Aranızda 40 bin liraya anlaşırsınız. Arabanın da misal 10 ay vadeli 10 bin lira kredi borcu kalmıştır. Alan adam size 30 bin lirayı verir. Daha sonrada kalan borcu devralarak, kaldınız yerden ödemeye devam eder. Bu sayede alan kişide bir anda bu kadar çok para ödememiş olur. Lakin buna rağmen bu yöntem çok fazla kullanılmaz ve tercih edilmez. Bu arada bu işlem için bankanın onayını da almak gerekir. Banka onayı olmadan bu işlemi gerçekleştiremezsiniz.

ARABANIN TÜM BORCUNU YENİ SAHİBİ ÖDER

Buda farklı bir yöntem. 40 binlira araba fiyatı üzerinde 2 kişide anlaşır. Notere giderler. Eski sahibi bankaya olan 10 bin lira borcun kapatılması ve hesabına da 30 bin lira aktarılması sonucunda arabayı devredeceğini beyan eder. Karşılıklı imzalar atılır. Daha sonra da bankaya gidilir. Arabayı alacak olan kişi kalan tüm borcu yani 10 bin lirayı öder. Araba rehinden kurtarılır. 30 bin lirada eski sahibine ödendikten sonra notere gidilir.

Noterde arabanın devir işlemleri gerçekleştirilir. Unutmayın araba satışı için notere tekrardan uğramanız gerekiyor. Bu maddede karşılıklı güven esastır. Güvenemediğiniz kişiler ile bu madde üzerinden satış yapmayabilirsiniz. Ama genel itibariyle bu madde tercihler arasındadır.

ARABANIN TÜM BORCU ESKİ SAHİBİ TARAFINDAN ÖDENİR

Arabanın kalan borcunu eski sahibi kapatır. Böylece rehin işlemi bir an önce gerçekleştirilir. Kolay ve çabuk bir şekilde de arabanın satışı noterde gerçekleştirilir. Bu yol kafa ağrıtmaz. Ekstradan sözleşme ve noter ile uğraşmazsınız. Paranız varsa bu yöntem ile araba satışınızı gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Sevgili dostlarımız, kredisi deva eden arabanın satışı için 3 yolu da sizler için açıklamaya çalıştık. Tabi tercih noktasında karar size bağlı. Bizler tüm ayrıntıları açıkladık. Yeni bir bilgilendirici yazıda buluşmak dileğiyle. Ayrıca aşağıdaki konu galerimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTEER İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Bankalar 2.000 TL Maaş ile Ne Kadar Kredi Verir

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?

 

Yorum yapın