Ölen kişinin banka borçları ne olur

Ölen kişinin kredi borcu silinir mi? ölen kişinin kredi ve kredi kartı borcu ne olur? Ölen kişinin banka borçları: Yüksek derecede istifade edebileceğiniz bir yazı ile karşınızdayız. İnsanoğlu doğuyor, büyüyor, yaşlanıyor ve sonunda da ölüyor. Bu hiç değişmiyor. Bundan dolayı her canlı ölümlü ve ölümü tadacak. Ölen kişi bu dünyadan kurtulacak ama geride kalanlara da bazı yapılması gereken teferruatlar kalıyor. Yani bazı resmi işler.

ÖLEN KİŞİNİN BANKA BORÇLARI NE OLUR ÖN BİLGİ

Vefat eden kişinin ardından yapılması gereken bazı iş ve işlemler oluyor. Miras gibi. Ama miras denince de sadece mal ve mülk anlaşılmamalıdır. Mirasın içerisinde aynı zamanda borçlarda yer alıyor. Bundan dolayı vefat eden kişinin kredi ve kredi kartı borçları olabiliyor ve bu borçların akıbeti ne olacak? bu oldukça büyük bir soru işareti doğuruyor. Bizlerde en ince ayrıntısına kadar bu konuya değinerek aklınızdaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışacağız.

ÖLEN KİŞİNİN İHTİYAÇ KREDİLERİNİ KİM ÖDER?

Borç olmadan mal ve mülk sahibi olunmuyor. ayrıca bir çok neden dolayıda paraya ihtiyaç duyuyoruz. Bu prayı alabilmek içinde bankalara müracaat edip kredi alıyoruz. Örneğin babanız 10 bin lira kadar bir kredi çekti ve 2. taksitte vefat etti. Bu durumda geriye kalan 8 bin lirayı kim ödeyecek? İşte tamda burada Hayat sigortası devreye giriyor. Bazıları hayat sigortası yaptırmamak için dirense de bu faktör oldukça fazla önemlidir. Eğer kredi çeken kişi hayat sigortası yaptırdıysa geriye kalan borcu sigorta şirketi öder. Aksi halde mirasçıların ödemesi gerekir.

ÖLEN KİŞİNİN EV VE ARAÇ KREDİ BORCU NE OLUR?

Bu noktada da Hayat Sigortası sizler için hayat kurtarıcı oluyor. Zaten ev ve araç kredilerinde hayat sigortasını bankalar zorunlu yaptırmaya çalışıyorlar. Tabi bir çok insan hemen hayat sigortasına karşı çıkıyor. Ama siz siz olun bunu yaptırın. Yoksa geri de kalanları çok çok büyük sıkıntılar bekler. Hayat sigortası Müteveffanın geri kalan ev kredisi öder. Hatta ve hatta ölen kişinin bankaya ödediği parayı bile mirasçılarına öder. Araçlarda ise banklar araçlara el koymak isteyebilir ama böyle bir durumda da hukuki destek alabilirsiniz.

ÖLEN KİŞİNİN KREDİ KARTI BORCU NE OLUR?

Ölen kişinin kredi kartı her hangi bir sigortaya tabi olmadan ödenmesi gerekir. Dolayısıyla böyle bir borç var ise mirasçıların kredi kartı borcunu ödemesi gerekmektedir. Yani bu borcu ne sigorta şirketi ne de banka öder. Mirasçılar arasında ödenir.

REDD-İ MİRAS HAKKI

Bir seçeneğiniz de redd-i miras dır. Yani vefat eden kişinin borçları üstesinden gelinemeyecek durumdaysa ve kalan malları borçları kapamaya yetmiyorsa geriye kalan mirasçılar gerekirse reddi-i miras hakkını kullanabilirler. Miras demek sadece mal mülk değildir. Aynı zamanda borç da demektir. Mirasçılar murisin ölümü ya da mirasçı olduklarını öğrendikten sonra 3 ay içerisinde Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuru yapabilirler. Böylece mirası da ret etmiş olurlar.

Değerli okurlarımız, bir yazının daha sonuna geldik. Sizlere tavsiyem hiç bir zaman hayat sigortasından korkmamanız ve kaçmamanızdır. Çünkü ölümün ne zaman geleceği belli olmaz. Geri kalanları da düşünmek gerekir. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarımızı da incelemeyi unutmayınız.

Çalışmayanlara kredi kartı veren bankalar

Kredi kartı taksitlendirme borç transfer kredisi

Kredi kartı olanlara ihtiyaç kredisi veren bankalar

Kredi Kartı Limiti Maaşımın Kaç Katıdır?

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

 

 

Yorum yapın