Ödenmeyen Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Taksit

Ödenmeyen Kredi ve Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme, Borç Transferi- Kredi kartları hem çok iyi birer dost hemde arkadan bıçaklayan bir Brütüs. Kredi kartını doğru kullanan ve ne amaçla üretildiğini idrak edenler için mükemmel bir iş bitirici ve arkadaş. Kampanyaları, fırsatları, özellikleri ve bedava harcama için verilen chip paraları ile herkesi cezbediyor. Kredi kartlarının asıl kullanım amacı ulaşılamayan ürünleri taksitlendirme özelliğinin olması ve o ürünü elde etme.

ÖDENMEYEN KREDİ VE KREDİ KARTI BORCU GENEL AÇIKLAMA

Ama aşırı harcama hırsı, çamaşır makinesini taksit ile alıp aylık ufak ücretler ile ödemek yerine, sigara, çikolata, sakız gibi harcamalara da sıçrayınca üstesinden gelinemeyen borçlar ortaya çıkmış oluyor. Bu borçlar birikince de üstesinden gelinemeyen bir hal halini alıyor. Ayrıca işlerin kötü gitmesinden dolayı da kredi borçları da ödenemiyor ve adeta bir çıkmazın içine giriyorsunuz. Bazı zaman nefes bile alamayacak duruma geliyorsunuz.

Ev kirasını mı ödesen kredi borcumu mu diye düşünür durursunuz. Sonunda da banka sizin için hukuki süreci başlatır. Banka alacağınız icra ve hacizler ile alır. Sizin adınızı da Merkez Bankasını bildirir. Merkez bankası da sizi 5 yıl boyunca tüm bankacılık işlemlerinden men eder. Yalnız bu duruma düşmemek için yapılacak çok basit bir hamle var. Oda borç yapılandırma, yada borç transferi yada borç taksidi. Bunların hepside aynı kapıya çıkıyor.

KREDİ VE KREDİ KARTI BORCU TAKSİTLENDİRME BORÇ TRANSFERİ

Sizinde borçlarınız üstesinden gelinemez bir hal aldıysa hiç beklemeden her hangi bir bankaya koşun. Kredi ve Kredi Kartı borçlarınızı transfer etmek istediğinizi belirtin. Bu sayede banka diğer bankalardaki kredi ve kredi kartı borçlarınızı kendi bünyesinde toplar. 48 Aya kadar da vadelendirerek rahat rahat ödeyebilme imkanı sunar. Sizlerde tüm borçlarınızı bir adreste toplar ve tek günde yavaş yavaş ödeyerek bu borcu bitirirsiniz.

Şunu da hemen belirtelim; borç transfer taksitlerini bankalar 9 aydan 48 aya kadar yapabiliyorlar. Yani kimi banka 9 ay ile sınırlandırırken kimi bankalar bunu 48 aya kadar vadelendirebiliyorlar. Sizlere tavsiyem düşük faizli ve uzun vadeli olanını tercih ediniz. İşleriniz düzeldiği zaman zaten tüm borcu bir anda da kapata bilirsiniz. Ama haciz ve icra işlemlerine kalmamak için de muhakkak bu yolu düşünün. Zira sonunda kredi sicilinizi bozdurma olayı da var.

72 AY KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA

Malumunuz, eylül ayında bir takım ekonomik kararlara imza atıldı ve buna da reform gözü ile bakıldı. Örneğin; Kredi kartı taksit sayıları artırıldı. Ayrıca borcunu ödeyemeyenler içinde bir defaya mahsus yapılandırma yapılacağı belirtildi. 27 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan Banka Kartları Ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik‘e eklenen madde ile 26 Eylül 2016’ya kadar yapılmış alışverişler ve nakit avans kullanımları ile bu tarihe kadar yapılan işlemlere ait ileri vadeli taksitler ile daha önce yapılandırılmış ve taksitleri devam eden toplam borcun henüz ödenmemiş kısmı için borç taksitlendirme talebinde bulunulabilmektedir.

Resmi olarak yayınlanan madde: “Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla yetmiş iki ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilir. Her aya düşen taksit tutarı ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenir.” denmektedir. Sizlerinde 26 eylül tarihine kadar bir borcunuz var ise bu borcunuzu bankanıza uğrayarak 72 aya kadar vadelendirebilirsiniz. Hatta bazı bankalar bu borcu telefon bankacılığı ile de çözüme kavuşturabiliyorlar.

Sizinde önünüzde iki yol var. Ya 48 ay vade ile bu borcunuzu taksitlendirecek yada şartlar uyuyor ise 72 ay vade ile yapılandıracaksınız. Bizden söylemesi. Unutmayın ki her yıl binlerce kişi bu borçlarından dolayı kara listeye giriyorlar. Bu yazınında sonuna gelmiş olduk. Dilerseniz aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarımızı da inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazımız da buluşmak dileğiyle…

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTER GİBİ SOSYAL İLETİŞİM PLATFORMLARINDAN BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

72 Ay Vadeli Garanti Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırma

Kredi limitini artırma için izlenmesi gereken yöntemler

Kredi Kartı Borcundan Dolayı Eve Haciz Gelir Mi

Kredi kartı taksitlendirme borç transfer kredisi veren bankalar

 

Yorum yapın