Kredi Yıllık Maliyet Oranı Nedir?

Kredi yıllık maliyet oranı nedir? Kredi maliyet oranı hesaplama- Son derece önemli bir yazı ile karşınızdayız. Bu yazı hayati öneme sahip. Zira hayatımızı ekonomik gelişmelere göre şekillendiriyoruz. Para dünyadaki en büyük satın alama aracı olarak karşımıza çıkıyor. Paraya ulaşma noktası olarak da bankalar karşımıza çıkıyor. Bundan dolayı da kredi çekmek için bankalara başvuruda bulunuyoruz. Krediler ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemizdeki en büyük araçlar.

KREDİ YILLIK MALİYET ORANI GENEL AÇIKLAMA

Kredi çektiğimiz zamanda kılı kırk yararak en düşük faizli krediyi bularak kredi çekmeye çalışıyoruz. Lakin düşük faizli kredi her zaman en doğru kredi olamayabiliyor. Bizlerde en doğru kredi akrarı verebilmeniz adına bu yazıyı derledik. Bugün sizler için Kedi yıllık maliyet oranı hakkında bir açıklamada bulunacağız. Kredi yıllık maliyet oranı nedir? Krediye etkisi nelerdir? Bu soruları sizler için cevaplandırmaya çalışacağız. Hazırsanız bu haberin detaylarına inebiliriz.

KREDİ YILLIK MALİYET ORANI NEDİR?

Kredi Yıllık Maliyet Oranı sizin doğru karar vermenizi sağlayan bir orandır. Çünkü bankaların bir bölümü düşük faizli kredi verseler de diğer giderleri çok daha fazla oluyor. Yani Ekspertiz ücreti, sigorta ücretleri, kredi tahsisi ücretleri, dosya masrafları, yani aklınıza gelebilecek ne kadar ek gider varsa bu rakamlar yüksek tutuluyor. Dolayısıyla da sadece faize bakan kişi kredi aldığı zaman zarar etmiş oluyor. Bundan dolayı da her zaman kredi çekerken tüm giderleri ile birlikte düşünün diyoruz.

E peki bu bizim fazla vaktimizi almayacak mı? Elbetteki almayacak. Çünkü Kredi Yıllık Maliyet Oranı diye bir husus var. internetten kredi haberlerini inceleyenler, kredi tutarı, faiz oranı, kredi vadesi… ve Yıllık maliyet oranını görürler. Bu yıllık maliyet oranı işte tüm giderlerin katılarak bulunduğu yüzdelik orandır. Anlayacağınız asıl faiz oranı yıllık maliyet oranına bakılarak bulunmaktadır. Çünkü bu tutar size kredinin gerçek giderleri ile size neye mal olacağını verecektir.

KREDİ YILLIK MALİYET ORANI ÖNEMLİ DETAYLAR

Kredi çekerken; hayat sigortası kişinin özelliğine göre değişiklik gösterebiliyor. ayrıca kasko da arabanın modeline, yılına ve fiyatına göre değişiklik gösterebiliyor. İnternette inceleme yaparken genel bilgiler verilmektedir. Bundan dolayı asıl yıllık maliyet oranını bankadan öğrenebilirsiniz. Yada internette yıllık maliyet oranlarına nelerin dahil olup olmadığından haberdar olarak en doğru krediyi bulabilirsiniz. Dilerseniz bunu örnekler halinde açıklayarak daha da kalıcı kılalım.

Kredi Çekerken aynı faiz veren 2 banka gördünüz. İkisinin de Faiz oranlarının aynı olduğuna şahit oldunuz. Bu durumda hangisinde kredi çekilir? sorusunu cevaplandıralım. Birinci Banka: 15.000 TL Krediyi 36 Ay vade ve %1,21 Faiz oranı ile aldığınızda Aylık taksit tutarınız 509,94 TL dir. Ayrıca kredi tahsis  ücreti ve diğer giderler ise 700 TL dir. Buna göre elinize geçen net kredi tutarı 15.000 TL – 700 TL = 14.200 TL dir.

İkinci Banka ise: 15.000 TL Krediyi 36 Ay vade ve %1,21 Faiz oranı ile aldığınızda Aylık taksit tutarınız 509,94 TL dir. Ayrıca kredi tahsis  ücreti ve diğer giderler ise 1.500 TL dir. Buna göre elinize geçen net kredi tutarı 15.000 TL – 1.500 TL = 13.500 TL dir. Bu iki hesaptan da anlaşıldığı gibi kredi faiz oranları eşit gibi gözükse de birinci banka daha da avantajlıdır. Dolayısıyla da birinci bankanın Yıllık Maliyet oranı daha da uygundur.

Ayrıca bazı kredi haberlerinde yıllık maliyet oranı yerine aylık maliyet oranı verilmektedir. Yıllık maliyet oranını bulmanız için yapmanız gereken şey, verilen rakamı 12 ile çarpmaktır. Bu kadar basit. Böylece bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Artık sizlere kredi alırken sadece düşük faize aldanmamanız gerektiğini biliyorsunuz. Yıllık maliyet oranına bakarak, karlı krediyi elde edebilirsiniz. Aşağıdaki konu galerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

İlk Defa Kredi Çekeceklere Altın Tavsiyeler

ING Bank 3 Ay ertelemeli %1,09 Faizli İhtiyaç Kredisi

Hangi Bankada Konut Kredisi Daha Uygun

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK GİBİ SOSYAL İLETİŞİM PLATFORMLARI İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

“Kredi Yıllık Maliyet Oranı Nedir?” üzerine 2 yorum

    • Merhabaler Şaziye Hanım,
      Bizler, güncel kredi haberleri, kredi bilgileri, ekonnomi ve finans haberlerini sizlere sunmaya çalışıyoruz. Hiç bir finans kuruluşu ile bağımız yok. Bundan dolayı sadece haberle ilgili yorumunuz varsa yapınız lütfen.

      Yanıtla

Yorum yapın