Kredi kartı blokesi nasıl açılır kaç günde kalkar

Kredi kartı blokesi nasıl açılır kaç günde kalkar- 724kredi.net ailesi olarak yine oldukça fazla merak edilen bir koya açıklık getirme adına bu yazıyı derledik. Kredi kartları; avantajları ile, bonus-chip paralarıyla, taksitlendirme özellikleriyle, nakit avans özellikleri ve daha bir çok kampanyaları ile hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Neredeyse kredi kartsız bir işlem yapamaz hale geldik. Yeri geldiğinde borç para veren en büyük dostumuz olu veriyorlar.

KREDİ KARTI BLOKESİ NASIL AÇILIR GENEL AÇIKLAMA

Kredi kartlarımızın hayatımızı kolaylaştırdığını deminde belirtmiştik. Üstelik bu durum sadece ülkemizde değil tüm dünyada da geçerli. Kredi kartı kullanmayanların sayısı parmakla gösterilecek kadar az. Yalnız bazı durumlarda kredi kartlarımız bloke olabiliyor. Bugünde sizler için Kredi kartı blokesi nasıl açılır ve kaç günde kalkar? konusuna açıklık getirmeyi planlıyoruz. Dilerseniz bu konulara açıklık getirelim.

KREDİ KARTI BLOKE OLMA TÜRLERİ

Kredi kartları genel itibariyle iki şekilde bloke olmaktadır. Bunlar; bizlerin başvurusu ile ve Bankaların uygulamalarından dolayı gerçekleşiyor. Peki bizler hangi durumlarda kredi kartımıza bloke koyduruyoruz ve Bankalar neden ve hangi koşullarda kredi kartlarımıza bloke koyduruyor? şimdide bunları teker teker inceleyelim.

KAYIP ÇALINTI BAŞVURULARI

Günlük işlerimiz o kadar yoğun geçiyor ki bazı zamanlarda cüzdanımızı bir yerlerde unutabiliyoruz. Yada kapkaça da maruz kalabiliyoruz. Böyle durumlarda ilk yaptığımız şey hemen kredi kartı sahibi olduğumuz bankaları aramak oluyor. Müşteri temsilcisine kartınızı kaybettiğinizi dediğiniz zaman banka kartınıza 24 saat süre ile bloke uygular. Bunun nedeni de; 24 saat içerisinde kredi kartınızı bulmanız ve talep etmeniz ile tekrardan kullanıma açılabilmesidir.

Eğer 24 saat içerisinde kredi kartınızı bulamazsanız bu kart kullanıma kapanır ve sizlere yeni bir kredi kartı gönderilir. Kayıp çalını kartı durumlarında durum bu şekilde işlemektedir. Umarım başınıza gelmez ama bu olaya maruz kalırsanız artık yapılacak iş ve işlemeleri biliyorsunuz.

KREDİ KARTI BORCU NEDİNİ İLE

Kredi kartları her ne kadar hayatımıza kolaylıklar getirmiş olsa da yanlış kullanımları önüne geçilemez halleri de beraberinde getirebiliyor. Kredi kartlarımızı çeşitli nedenler ile bir ay ödeyemezsek bankalar hemen bloke koyar. Tabi bu süre bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Çünkü bazı bankalarda bu süre 3 ay yani 90 güne kadar çıkabilmektedir. Yani anlayacağınız 90 günün sonunda bloke konulmaktadır. Bankadan bankaya değişiyor.

Peki borçlardan dolayı bloke konan kredi kartları ne zaman açılmaktadır? şimdide bu soruyu yanıtlayalım. 3 ay boyunca kredi kartınızı ödemediyseniz ve blokenin kalmasını da istiyorsanız tüm borcunuzu ödemeniz gerekiyor. Tüm borcu ödediğiniz takdirde 1 gün içerisinde kredi kartınız kullanıma açılmaktadır. 1 Ay sonra kredi kartı ödemek isterseniz bu durumda da son ekstredeki asgari ücreti ödemeniz kartın açılması için yeterli olacaktır. Böyle durumlarda da yani kısa süreli borçlardan kaynaklanan zamanlarda kredi kartının blokesinin kaldırılma süresi bir kaç saatir.

Saygıdeğer okurlarımız, umarız ki sizler için istifadeli bir yazı olmuştur. Sizlere tavsiyemiz kredi kartınızı teke indirmeniz ve borçlarınızı zamanında ödemenizdir. Aksi taktirde bu işlerin şakası olmadığından maazallah kredi sicilinizi de bozdurabilirsiniz. Bu yazımız dışında dilerseniz aşağıdaki bilgilendirici yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

SMS kredi başvurusu yapabilirsiniz

Kredi kartı taksitlendirme borç transfer kredisi

Kredi kartı alırken nelere dikkat edilmeli

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

“Kredi kartı blokesi nasıl açılır kaç günde kalkar” üzerine bir yorum

  1. Kredi kartım borç yüzünden bloke olmuş içindeki parayla borcu yatıracaktım ama kullanamıyorum bugün haftasonu eğer asgarisini yatırırsam tekrar aktif olurmu

    Yanıtla

Yorum yapın