Konut Kredisi Çekeceğim Peşinat Nasıl Bulurum?

Konut Kredisi için Peşinat Nasıl Bulunur?- Ev insanın en temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. İlk çağlardan beri insanlar başlarını koyabilecekleri bir sığınak yani barınak aramışlar. Herkesin bir evi olmuş. Geçmişten günümüze kadar bu devam etmiştir. Ev bir insanın korunağıdır. Bundan dolayı da bir an önce ev sahibi olunmak isteniyor. Kimisi para biriktiriyor, kimisi anne babadan kalan malları satıyor, kimisi de bankalardan kredi alarak hayalindeki evine kavuşuyor.

KONUT KREDİSİNDE PEŞİNAT GENEL AÇIKLAMA

Tabi bankaların eline düştünüz mü, yerine getirmeniz gereken bazı şartların olduğunu da unutmayınız. Nasıl mı? Örneğin Düzenli gelirinizin olduğu bir işinizin olması gerekiyor. Kredi skorunuzun iyi olması gerekiyor. Kara listede de olmamanız şart. Bunlar dışında alacağınız konutun %20’si kadar peşinatta ödemeniz şart. Örneğin 100 bin liralık ev alacaksanız, 20 bin lira peşinat vermeniz gerekiyor. Bu oran yönetmelikle sabitlenmiştir. 4 – 5 ay öncesine kadar %25 peşinat istenmekteydi.

KONUT KREDİSİNDE PEŞİNAT NEREDEN BULUNUR?

Karı koca hatta çocuğunuz bile çalışıyor. Yaşta artık epey ilerledi. Artık bizimde bir evimiz olsun dediniz. Hatta öyle güzel bir fırsat buldunuz ki, fiyatının çok çok altında bir daire. Tamda size göre. Kredi çekmeye karar verdiniz ama banka size peşinat şartını hatırlattı. Tabi bu durumdan haberiniz olmadığından ne yapmanız gerektiği noktasında afalladınız sonunda da bu yazıyı buldunuz. Aşağıda sizler için peşinat bulma yollarını teker teker açıklamaya çalışacağız.

AKRABA VE YAKIN ARKADAŞLAR

Peşinat bulmada yapacağınız en öncelikli iş akrabalardan yardım istemedir. Örneğin abinizin veya ablanızın durumu çok iyi olabilir. Bu durumda da size uzun vadeli borç para verebilir. Sizlerde bu sayede bankaya peşinat sunarak, evinizi alırsınız. Tabi bu bir yöntem. Bu parayı verecek akrabamda yok, dostumda da yok diyorsanız o halde diğer maddeleri incelemeniz gerekecek.

İHTİYAÇ KREDİSİ

Tabi burada sizden söz etmiyoruz. Banka size hem ihtiyaç kredisi hemde konut kredisi vermez. Ama ailede çalışan bir diğer fert 20 – 30 bin lira kadar kredi çekebilir. Tabi bu rakam alacağınız konuta göre değişir. Bu sayede ihtiyaç kredisi ile peşinatı kapatmış olursunuz. Ama bu size ekstradan yük getirecektir. İhtiyaç kredileri 48 ay vadelendirildiğine göre, 48 ay sonra rahatlarsınız. Ama sonuç itibariyle bir çözüm yoludur.

DEĞERLİ MADEN VE DÖVİZ

Elinizde Altın varsa yada döviz biriktiriyorsanız, bunları bozdurmanın vakti ve sırası geldi demektir. Bir çok insan genelde altın biriktirir. Vakti geldiğinde de bozdurmasını bilir. Ev alacağınız için bunu ön peşinat olarak kullanabilirsiniz. Buda ön peşinatta kullanılabilecek bir seçenek.

TEMİNAT GÖSTERME

Bir diğer yöntem ise teminat göstermedir. Teminat göstererek konut alabilirsiniz. Aileden birinin böyle bir konutu, arsası, dükkanı kısacası gayrimenkulü varsa konut kredisinin peşinatı kadarda ek kredi alabiliyorsunuz. Bankalar kendilerince bu sistemi geliştirmişler. 2 kredi ödüyorsunuz gibi bir durum ortaya çıkıyor.

KONUT HESAPLARI

Evlenen çinftler konut hesabı açtırıyorlar. Hem para biriktiriyorlar. Hemde devlet desteği alıyorlar. Bu sayede 3 yıla kadar güzel bir birikim yapıp konut için ön peşinatı verebiliyorsunuz. Devletimizin ev sahibi olmak isteyenler için geliştirdiği bir sistem. Genç çiftlerin de rağbet ettikleri bir ev yatırım hesabı. 5 yıla kadar para biriktirebiliyorsunuz. Bu yöntem biraz zaman alıyor ama insanları ev almaya ve para biriktirmeye teşvik ediyor.

Değerli okurlarımız, konut alımlarında ön peşinatın nasıl bulunacağını sizlere aktarmaya çalıştık. Sizler de bu yöntemleri kullanarak konut sahibi olabilirsiniz. Ayrıca sizinde bildiğiniz farklı yöntemler varsa yorum bırakabilirsiniz. Böylece bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Dilerseniz aşağıdaki farklı konu başlıklı yazılarımızı da inceleyebilirisniz.

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTER ADRESLERİNİZ İLE BEĞENEREK PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Bankaların Karşılaştırmalı Konut Kredileri

Ev Alacağım Konut Kredisinde Sigorta Mecburi Mi?

Maaşıma göre ne kadar konut kredisi çekebilirim

QNB Finansbank 180 Ay Vadeli Standart Konut Kredisi

Yorum yapın