FinansFaktoring

FinansFaktoring- Faktoring şirketlerinin karlı işletmeler olduğu anlaşılınca bankalarda bu olaya el attılar. Ülkemizde malumunuz alacakların çoğu genelde çek ve senet işleri ile sağlanıyor. Nakit para bulmak hakikatten zor. Bir iş yapıyorsunuz karşılığında da 6 aylık çek alıyorsunuz. Siz bekliyorsunuz ama toptancınız yada yanınızda çalışan işçiniz beklemiyor. Bundan dolayı da bu elinizdeki değerli belgeyi anında nakite çevirme ihtiyacı duyuyorsunuz.

FİNANSFAKTORİNG GENEL BİLGİ

Değerli belgelerinizi nakite çevirmek istediğinizde factoring firmaları devreye giriyor. Bu sayede kazançlı çıkabiliyorsunuz. Çünkü çoğu zaman çekler karşılıksız çıkabiliyor. Sizler factoring sayesinde çekinizi belirli bir komisyon sayesinde şirkete veriyorsunuz. Şirketten paranızı anından alabiliyorsunuz. Daha sonra da çek karşılıksız mı değil mi sizi ilgilendirmiyor. İşte bugünde çalışabileceğiniz ve değerlendirebileceğiniz bir faktoring den yani FinansFaktoring den söz edeceğiz.

FAKTORİNG NEDİR?

Faktoring bilinen en eski finansman ve tahsilat yöntemidir. Kısaca alacakların devri anlamına gelir. Bir mal ve hizmet satışı yapan işletmenin alacaklarının tahsilinin “faktor” denen kuruluşa devredilmesi işlemidir. Basitçe ifade etmek gerekirse faktoring işlemleri finansman yükümlülüklerinizi hızla yerine getirmenizi ve işinizde sağlıklı bir büyüme için finansmanınızı sağlar. Eğer nakit sıkışıklığı varsa işi büyütmek zordur. Faktoring satışlarınızı nakde dönüştürür ve sağlıklı büyüme imkanı sunar.

Vadeli alacakların devriyle ön finansman kullandırılması çok tercih edilen bir yöntem olmakla birlikte sadece tahsilat ve garanti fonksiyonları da yaygın olarak kullanılmaktadır.Dünyada bankacılıktan sonra en yaygın finansman yönetim şekli olan faktoring, bu noktada gerek ekonomik büyüme evresindeki tüm irili ufaklı işletmeler, gerek kurumsal firmalar ve gerekse vadeli iş yapan tüm girişimciler için etkin bir finansal seçenektir.

FİNANS FAKTOİRNG

Türkiye’nin toplam ticaret hacmini geliştirecek her türlü finansal planın en tercih edilen çözüm ortağı olmak vizyonu ve Gerçek bir “Finansçı” kimliği ile kurumsallık çerçevesinde sektöre, çalışanlarına, hissedarlarına, yatırımcılarına ve tüm diğer iş ortaklarına her zaman katma değer yaratacak şekilde sürdürülebilir ekonomik fayda sağlamak misyonu ile kurulmuş bir firmadır. Ayrıca Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı faktoring işlemlerinin bilinirliğini artırmak, ticaret finansmanı ve alacak yönetimi konularında gerekli bilgilendirmeyi sağlayarak ticaretin gelişmesine katkı sağlamak hedefini de taşımaktadır.

5 Ekim 2009 tarihi itibari ile faaliyete başlayan Finans Faktoring A.Ş.’nin %99 hissesi Finansbank’a aittir. Merkezi İstanbul’da bulunan Finans Faktoring A.Ş.’nin Ankara, İzmir, Antalya, Adana, DES, İkitelli, Gebze, Kıraç, G.Antep, Denizli, Bursa, Kozyatağı’nda on iki şube mevcuttur.

FİNANS FAKTOİRNG AVANTAJLARI

Vadeli alacağın temlik edilmesi ile nakit girişi sağlanır. Açık hesap satışlar daha kolay ve güvenilir hale gelir. Alıcılara tanınan vade sayesinde satıcının rekabet gücü artar. Alacak ve borç kalemlerinin azalması ile satıcının bilançosu daha likit hale gelir; satıcı daha fazla işletme sermayesi yaratır. İstihbarat hizmeti ile alıcı kredibilitesi uzman bir faktor kuruluş tarafından saptanır.

Takip ve tahsilat hizmetlerinin faktoring şirketi tarafından yapılması ile zaman ve iş gücünden tasarruf edilir. Firmaların dış kaynak ihtiyacı azalır. Mal mukabili olarak gerçekleştirilen alımlar sayesinde yurtdışındaki alıcı akreditif maaliyetlerinden kurtulur. İhracatçı, kendisine sağlanan garanti hizmeti sayesinde yeni dış pazarlara daha az riske girebilir. İşletmeler yurt dışı pazarın da alıcı riskini faktore devrederek pazarlarını genişletebilirler. Alıcı veya satıcı ile oluşabilecek iletişim sorunu ortadan kalkar; çıkabilecek sorunlar onun ana dili ile kendi ülkesindeki faktor tarafından çözüme götürülür.

FİNANS FAKTOİRNG AVANTAJLARI

Sizlerde değerli belgelerinizi güvenli ellerde nakte çevirebilirsiniz. Bunun için Finansfaktoring sizleri beliyor. Dilerseniz BURADAN finansfaktoringin başvuru evraklarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca faktoring sözleşme evleri için de BURAYI tıklamanız gerekecektir.

Değerli okurlarımız, yazı ve haberlerimiz ile oldukça beğenildiğimizin farkındayız. Hiç bir finans kuruluşlu ile bağımız olmadığından sadece bilgilendirme haberleri yapıyoruz. Sizlerde en son karar verici merci oluyorsunuz. Kafanızın yatmadığı hiç bir şeye imza atmayınız ve iyice araştırınız. Bu yazıda böylece birmiş oldu. Dilerseniz farklı finans konularımıza aşağıdaki konu galerimizden de ulaşabilirsiniz.

LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE DİĞER SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Findeks Karekodlu Çek Sistemi

Kredi notu çok riskli olanlar kredi çekebilir mi?

Çek Kırdırmak Nedir? Çek Nasıl Kırılır?

Senet ile 48 ay taksitli araba satın alma

 

Yorum yapın