Yıldızı Parlayacak İşler Yeni İş Fikirleri ve İş Kolları

Yıldızı Parlayacak İşler Yeni İş Fikirleri ve İş Kolları – Çok özel ve kaliteli bir yazı ile karşınızdayız. Bugün ileride yıldızı parlayacak iş kollarından söz etmeye çalışacağım. Peki neden bu konuya yer verdik? Zira durmadan hangi işi yapmalıyım? Hangi iş koluna yönelmeliyim tarzında sorular alıyoruz. Vatandaş işini gücünü bırakıp, kendine bir iş sahası açmak istiyor. Yada girişimciler farklı bir alana yatırım yapmak istiyorlar. Doğal olarak da ne yapsak sorusunu yöneltiyorlar.

Sorularınıza kesin çözüm bulmak adına, iş danışmanlığı yapan ve bizi yakından takip eden Mehmet Bey ile Kısa bir Söyleşi gerçekleştirdim. Bu sayede binlerce hatta yüz binlerce vatandaş daha doğru yöne yatırım yapabilecek ve uzun vadede para kazanabilecekler.

İLERİDE YILDIZI PARLAYACAK İŞ KOLLARI NELERDİR?

724KREDİ.NET: Merhabalar Mehmet Bey. Öncelikle yeni iş fikirleri noktasında bizi kırmayıp sorularımızı yanıtlamayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bildiğim kadarıyla bir danışmanlık şirketiniz var ve gerekli yönlendirmeleri yapıyorsunuz. Okurlarımızın da bir sorusu var. İleride tutacak yada yıldızı parlayacak iş alanları nelerdir? diye. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Mehmet Bey: Tüm okurlarınızı selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Ülkemizde bazı iş verenler gerçekten de işçilerini ciddi manada zorluyor. Bir lira veriyor ama bunun karşılığında 3 liralık emek bekliyor. Haliyle de, kapımı çalanların çoğu iş yerimden yada patronumdan bıktım diyorlar. Genel anlamda ileride hangi iş kolları tutacak bunları teker teker açıklamaya çalışayım.

FRANCHISING MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR KONU

İş kollarına başlamadan önce son zamanlarda yaygınlaşan franchising konusuna değinmek istiyorum. Doğru fransfising ile çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Üstelik ileriye dönük de yatırım olacaktır. Az sonra aşağıda belirteceğim iş kollarından size en yakın olanı için evvela franchising düşünün ve değerlendirin. Buraya giriş yaptığınızda isim hakkı ödersiniz. Bundan sonra firma sizlere ihtiyaç duyacağınız tüm ekipmanları sunar. Ayrıca personellerinize eğitimler verir. Birde dekorasyon da yapılır.

Bişr hafta içerisinde harika bir mekan oluşturulur. Bundan sonra da reklam yapayım diye bir sıkıntınız da olmaz. Zaten firmalar durmadan reklam yayınlıyorlar. Kanallarda tüm Türkiye izliyor. Ayrıca da lezzetim sevilecek mi korkusu da yaşamıyorsunuz. Herkes lezzetinizi yada hizmetinizi biliyor. İş koluna göre alt yapınızı biliyor ve ona göre de yüksek oranda tercih ediliyorsunuz.

YEMEK SEKTÖRÜ BİR NUMARA
  • 724KREDİ.NET: Peki Mehmet Bey, okurlarımız ilk olarak hangi sektöre yönelmeli?
  • Mehmet Bey: Aslında Franchising noktasında, o işten anlamanıza pekte fazla ihtiyaç yok. Ticaretten anlayın yeter. Zaten sistem kurulu ve birde sağlam kasiyeriniz oldu mu her şey bilgisayarda önünüze geliyor. Toplumumuz ciddi manada tüketici bir toplum haline geldi. Burada yemek ise olmazsa olmazımız. Durumumuz kötü bile olsa yemek yemek zorundayız.

 

Benim tavsiyem ilk etapta yemek sektörüne yönelmektir. Dediğim gibi gücünüz var ise alın bir isim ve bakın keyfinize. İşlek bir yerde olması da gerekiyor. Bir AVM’de yer tutarsanız mükemmel olur zaten. Bunun dışında tutacağınız yerin şehir merkezinde yada işlek bir caddede de olmasına dikkat edin. Şimdisi ve geleceği olan bir alan.

GELECEĞİ OLAN DİĞER FRANCHISINGLER

Mehmet Bey: Yemek sektörünü ayrı bir yere koymak istedim. Şimdi bir de yemek dışında geleceği olan ve para kazandıracak iş kollarına kısaca değinmek istiyorum. Örneğin KAFELER, yıldızı parlak olan ve insanların uğrak alanlarından bir tanesi. Yine franchising veren isimler var ve bu isimler çok iyi tutuluyor. Çay, Kahve ve çeşitli içecekler vazgeçemediğimiz alanlardan bir tanesi. Bir diğer iş alanı ise Elektronik ve Teknoloji dir. Teknoloji durmadan ilerliyor. Haliyle Bu alanı tercih edeceklerin de geleceği çok parlak.

Bu şekilde isim veren firmalar var. Düşünün Turkcell bayisini aldınız. Bunda bile manyak para var diyebiliriz. Bu şekilde isim veren bir çok tanıdık teknolojik firma var. Ha birde Emlak ve Gayrimenkul sektöründe de güzel paralar var. Hem şimdi hemde gelecekte para kazanabilirsiniz. Şuan isim ve bayilik veren firmalarda var. Sizi eğitime tabi tutuyorlar ve paranızı kazanmaya başlıyorsunuz. Satışınıza göre de bir yıllık paranızı bir anda kazanabiliyorsunuz.

YÖRESEL SOFRALAR VE GELENEKSEL TATLAR

Bir antep sofrası, yada Karadeniz sofrası gibi yöresel lezzetlere çok iyi müşteriler gelmektedirler. Açık konuşayım ama kebaptan yada lahmacundan vazgeçemiyoruz. Bunun için franchisin veren yerler olduğu gibi bireysel kurabileceğiniz bir iş yeri de olabilir. Ama franchising düşünmezseniz iyi de bir tanıtım yapmanız gerekiyor. Bunu başta belirtmem gerekiyor.

SPOR MERKEZLERİ İYİ KAZANDIRIYOR
  • 724KREDİ.NET: Geçenlerde bir okurumuz, spor merkezinden söz etmişti. Bunun geleceği var mıdır?
  • Mehmet Bey: Elbetteki var. Karlı ve kazançlı bir iş. Ama buradan sakın geleneksel spor salonlarından söz ettiğim anlaşılmasın. Bilirsiniz işte bir kaç tane spor aleti koymuş. Bu olmaz. Ciddi bir yatırım yapmak gerekiyor. bir kaç katlı spor merkezlerinden söz ediyorum. Buraların yıllık aidatları oluyor. Müşterileri de hiç eksik olmuyor. Sağlık her şeyden önemli. Bu işi profesyonel yapmak isteyenleri güzel kazançlar bekliyor.

 

YILDIZI PARLAYAN VE GELECEĞİ OLAN DİĞER İŞ KOLLARI

Yıldızı parlayan ve gelecekte para kazandıracak kolları da hızlıca saymak istiyorum. Oto Bakım çok iyi bir tercih olacaktır. Artık düşük modelli ve ucuz arabalara binmiyoruz. Haliyle pahalı arabanın bakımı da pahalı oluyor. En azından herkes arabasını ayda en az 2 – 3 defa yıkıyor. Bu en ufak başlıktı zaten. Ünlü Markaların Mobilyaları: Bu kolda da para kazanırsınız. Geleceği olan da bir kol. Millet kalite arıyor. Dolayısıyla sizde kaliteyi satıyorsunuz. Muazzam para var bu işte diyebiliriz.

Evlenenlerden tutun da sehpa takımı almak isteyenlere kadar binlerce müşteriniz olacaktır. Mobilya sektörüne ilginiz varsa bu tam da size göre. Lakin satış yapacağınız yer, büyük ve geniş olmalıdır. En azından ürünlerinizi sergilemenize olanak tanımalıdır. Kuru Temizle: fırsatının olduğunu da belirtelim. Evlerden sipariş alıp evlere kadar getiren firmalar var. Yorgan battaniye bile yıkayanlar var. Ütü ve kuru temizleme işi de fena değil.

BEBEK VE ÇOCUK BÖLÜMÜ

Muazzam para olan ve geleceği parlak olan en büyük sektörlerden birisi de çocuklara yönelik olanlarıdır. Burada da franchising’den yararlanabileceğiniz gibi, kendiniz de bir yer açabilirsiniz. Özellikle bebekleri olacaklar, park beşikten tutunda pusetine kadar size gelecektir. Ayrıca çocukların yaş gruplarına göre oyuncaklar da güzel satışı olan ürünlerdir. Doğru ve güzel bir yerde 2 – 3 katlı bir mağaza para kazandıracaktır.

  • 724KREDİ.NET: Bu güzel söyleşi için size teşekkürü bir borç bilirim. Çok iyi fikirler ve iş kolları bizlere sundunuz.
  • Mehmet Bey: Yardımcı olduysam ne mutlu bana. Ben genel anlamda geleceği olan iş kollarına değindim. Artık herkes kendi alanına göre birini tercih edecektir.

 

Halkbank Franchising Kredisi ile Başarıya Ortak Olamaya Ne Dersin ?

Genç Girişimciler İçin KOSGEB Girişimcilik Destekleri

3 Adımda KOSGEB’ten kolayca kredi alma yöntemleri

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.