Sigortasız Kredi Çekme İmkanı Var Mı

Sigortasız Kredi alabilir miyim?- Ekonomi ve kredi haberlerini güncel ve doğru kaynaklardan beslenerek sizlere sunmaya, en çok merak ettiğiz soruları cevaplandırmaya devam ediyoruz. Para olmadan, borca girmeden bir işe de girilmiyor, mal mülk sahibi de olunmuyor. Para beraberinde başarıyı da getiriyor. Tabi doğru bir yatırımcı ve iş adamıysanız.  Sakıp Sabancı; Para Başarının Ödülüdür” demiştir. Başarıda doğru adımları doğru zamanda atmakla mümkündür.

SİGORTASIZ KREDİ ÇEKEME İMKANI ÖN AÇIKLAMA

Bir iş kurmak işin yada çok daha farklı ihtiyacımızdan dolayı kredi çekmeye gittiğimiz de banka görevlileri önümüze başta sigorta olmak üzere bir çok gider kalemi koyarlar. Kredimi çekiyoruz, bankayı mı zengin ediyoruz anlayamadım. Bu gider kalemlerinin bir kısmı siz farkında olmasanız bile son derece önemli ve yapılması gereken durumlardan. Bugün sizler için çok fazla sorgulanan ve merak edilen konulardan bir tanesi olan Sigortasız Kredi Çekme İmkanı Var Mı? sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

BANKALARIN SİGORTA İSTEMELERİNDEKİ NEDEN NEDİR?

Kredi çekerken, bankalar sigorta yaptırmanızı da isterler. Bir çok insan 3 kuruşun hesabını yaparlar. Hayır, kabul etmiyorum. Sigorta ödemek istemiyorum diye yarım saat 1 saat konuşurlar. Halbuki bu durum yani sigorta durumu müşterilerin aleyhine değil, tersine lehine olan bir durum. Ölüm öldürülmüyor ve hepimize bir gün uğrayacak. Genç veya yaşlı fark etmeden her kes sırası geldiğinde gidiyor. İşte tamda bu noktada sigorta devreye giriyor.

Vefat durumlarında o çok istemediğiniz sigorta geride kalanların yardımına yetişiyor. 200 TL’ye yaptırdığınız sigorta şirketi bankaya olan tüm borçlarınızı öder. Sizin de şimdiye kadar ödediğiniz parayı ailenize öderler. Hatta iş kayıplarında tazminat bile öder sigorta şirketi. Sizlerde geride kalanları düşünüyorsanız sizlere tavsiyem lütfen hayat sigortasının pazarlığını yapmayın. Bu size yarardan başka bir şey getirmeyecektir.

SİGORTASIZ KREDİ ÇEKEME İMKANI VAR MI?

Şimdi de merak ettiğiniz soruyu cevaplandırmaya geldi sıra. Yukarıda ki bilgiye rağmen halen hayat sigortasına gereksiz göz ile bakıyorsanız ve sigortasız kredi çekebilir miyim diye soruyorsanız onuda cevaplandıralım. Biliyorsunuz ki krediler genel itibariyle 3 konu üzerinde yoğunlaşıyor. Bunlar; İhtiyaç kredisi, Trafik kredisi ve Konut Kredisidir. Şimdi bunları teker teke inceleyelim.

Konut Kredisi; Değerli okurlarımız önceleri konut kredisinde hayat sigortası zorunlu değildi. Lakin şimdilerde bankalar zorunlu koşuyor. Sizlerde konut kredisi almayı planlıyorsanız hayat sigortası yaptırmanız zorunludur. Allah gecinden versin ama vefat durumlarında Hayat sigortası hemen devreye girecektir. Geride kalanlar da bu sayede zorda kalmayacaktır. Eğer hayat sigortası olmasaydı ailenizin bu borcu ödemesi gerekirdi. Ödeyemeyince de banka bu evinizi satılığa çıkaracaktır.

Taşıt Kredisi; Ülkemizde maalesef trafik kazalarında ölüm olayı çok fazla. Bundan dolayı da bankalar kendini garantiye almak adına sigorta ister. Esasen bu sayede hem banka hemde aileniz güvence altına girmiş olur. Ölüm durumunda Sigorta şirket borcunuzu kapatır. Şimdiye kadar ödenen parayı da ailenize öder. Uzun kaybı ve iş kaybı durumlarında da ekstradan tazminat öder. Buda oldukça önemli bir husus.

İhtiyaç Kredisi; İhtiyaç kredileri de durum biraz daha farklı. Çünkü bankaların bir kısmı hayat sigortası teklifi sunarken bir kısmı da sunmuyor. Anlayacağınız ihtiyaç kredilerinde genelde hayat sigortası şartı aranmıyor. Sadece size teklifte bulunuluyor. Tabi hayat sigortası yaptırmazsanız ve vefat ederseniz bu borcu geride kalan varislerinizin ödemesi gereklidir.

Kredi çekerken sigortanın önemini ve zorunlu olup olmadığını sizler için anlatmaya çalıştık. Sizlere tavsiyem lütfen ama lütfen hayat sigortasını geri çevirmeyin ve hayatınızı güvence altına alın. Böylece bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Farklı konulardan oluşturduğumuz aşağıdaki konu galerimizi incelemeyi unutmayınız. Ayrıca bu yazıyı arkadaşlarınızın da göre bilmesi için LÜTFEN FACEBOOK ile beğenip paylaşabilir misiniz?

Kredi limitini artırma için izlenmesi gereken yöntemler

Maaşıma göre ne kadar konut kredisi çekebilirim

Sicilim Bozuk Hangi Bankadan Kredi Alabilirim?

Yorum yapın