Borsa İşine Girmeli Miyim ? Borsanın Zararları Neler ? Borsaya Kaç Para İle Girilir ?

Borsa İşine Girmeli Miyim ? Borsanın Zararları Neler ? Borsaya Kaç Para İle Girilir ? – Ülkemizde belirli bir kesimi ilgilendiren ve her geçen günde binlerce insanın düşündüğü BORSA işine biraz el atalım dedik. Sonra biraz araştırma yaptık ve borsa ile ilgili en çok sorgulanan bir kaç soruya ulaştık. Bu soruların cevabını araştırırken de tam olarak net bir bilgiye ulaşamadık. Anlayacağınız ortada bilgi kirliliği var ve vatandaş yanlış yönlendiriliyor. Hatta bana bu konu ile ilgili bir kaç tane de e-mail gelmişti.

BENJAMIN BORSA İŞİNE GİRMELİ MİYİM SENCE? ZARARLARI NELER?

Merhabalar adım Beyhan ve orta gelirli bir vatandaşım. Yalnız kolay yoldan da para kazanmak istiyorum. Çevrem de bir kaç tanıdık var. Onlar borsadan para kazanıyorlar. İşin açıkçası elin işinde çalışmaktan da bıktım. Daha doğrusu verdikleri 3 kuruş para işime yaramıyor. İşten fırsat buldukça borsaya girmek istiyorum ama sakıncalarım var. Sizce Borsa işine girmeli miyim? Borsanın Zararları Neler? sorumu cevaplandırıp yardımcı olursanız sevinirim.

BORSAYA KAÇ LİRA İLE GİRMELİYİM?

Adım Süleyman ve muhasebeci yardımcısıyım. Durmadan para işleri ile ilgileniyorum. Tabi daha fazla kazanmak istiyorum. Şansımı da borsa da değerlendirmek istiyorum. Lakin kaç para ile borsaya girmeliyim? onu tam olarak kestiremiyorum. Direkt büyük mü oynamalıyım? Yoksa ufak tutarlar ile aylarımı mı vermeliyim? Cevabınızı bekliyorum…

HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR?

Konuya başlamadan önce ve sorularınızı cevaplandırmadan önce çok sevdiğim bir ata sözümüzü belirtmek istiyorum. Unutmayın ki Her Koyun kendi Bacağından Asılır. Bu hayatta karşımıza bir sürü seçenekler çıkar ve kendi hür irademiz ile bu seçeneklerden bazılarını değerlendirir ve yine kendi tercih ve kararlarımıza göre de sonuçlarına katlanırız. Borsa işi de tıpkı buna benzemektedir. Borsadan ciddi manada para kazananlar olduğu gibi, ciddi manada zarar eden insanlarda var. Bunlar tamamıyla kendimizin tercih ve kararları ile karşımıza çıkan sonuçlardır.

BORSA İŞİNE GİRMELİ MİYİM? SORUSUNA CEVABEN

Borsa işini de bir ticaret işi gibi düşünebiirsiniz. Bu yolla dediğim gibi iyi para kazananlar da oluyor. Lakin bu soru sorulduğunda kendi kapasitenizi de bilmeniz gerekir.Örneğin hiç yüzme bilmeyen bir kişi direkt olarak denizin ortasına atlayabilir mi? Elbetteki hayır. İlk başlarda sahil tarafında derin olmayan yerlerde araştırma yapmalıdır. İşte borsada buna benzemektedir. Borsa işine gireceksiniz ama kapasiteniz nedir? Çok iyi takip ediyor muydunuz? Yeterince bilgi sahibi misiniz? Dünya para dengelerini takip ediyor musunuz?

Yani 7 – 8 ay dır bu sistemi takip etmişsiniz ve hatta hayali tutarlar ile kendinizi de sınamışsınız. Bunun karşılığında da kar ve zararınızı gör müşsünüz. Belirli bir bilgi birikimine sahip olmuşsunuz. En çok hangi hisseler kazandırmış, hangileri kaybettirmiş, Garanti kazandıran hisseler hangisi gibi detayları da öğrenmişsiniz. O zaman çok fazla istiyorsanız kendinizi elbetteki deneyebilirsiniz. Ama tedbiri elden bırakmamak kaydıyla.

BORSAYA KAÇ PARA İLE GİRMELİYİM?

Esasen bu sorunun cevabı da demin yukarıda anlattıklarımın içerisinde. Borsa hakkında hiç bir bilginiz yok ve bu soruyu soruyorsunuz. Yada daha yeni gireceksiniz ve buna karar verdiniz. O halde ufak tutarlar ile girmelisiniz. 10 – 15 bin lira gibi ufak bir tutar ile kendinizi deneyebilirsiniz. Ben kendi arkadaşımdan örnek vermek istiyorum. O ilk girdiğinde 15.000 TL ile bu işe girdi ve 3 ay içerisinde zararı 20.000 TL’yi geçti. Ama şuan haftalık 250 TL kadar para kazanıyor. Sizlerde borsa işine girmeye kesin karar verdiyseniz benim size tavsiyem tedbiri elden bırakmayın ve ufak tutar ile bu işi anlamaya çalışın.

HER TÜRLÜ GELİŞMEYİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

Borsa işi şakaya gelmez. Her türlü gelişmeyi göz önünde bulundurmayı bilin. Benim amcamın mersinde 3 tane 5 yıldızlı oteli vardır. Tüm bu mal varlıklarını borsa da eritti bitirdi. Borsa işi hırs işidir. Nerede bırakmasını bilmeniz gerekir. Sabretmesini bilmeniz gerekir. Gerekirse 3 ay – 5 ay sabredersiniz. Direkt olarak hızlı para kazanayım diyenlerin bir çoğu zarar etmektedir. Aç gözlülük başa beladır. Büyük kodamanlar gibi asla olamazsınız.

ÇOLUK ÇOCUĞUNUZUN RIZKINDAN KESMEYİN

Tüm sermayeniz 15.000 TL. O halde kesinlikle girmeyin abicim. Ne işiniz var. Bu dünyanın bin bir türlü hali var. Hastalıktan tutunda, çeşitli ihtiyaçlara kadar. Ayrıca da çocuklarınızın rızkından da kesmeyin. 15.000 TL paranız var ise dolar al sat yaparak daha fazla para kazanabilirsiniz. Hatta günlük sıkı talip neticesinde 100 TL’ye kadar da para kazanabilirsiniz.

BORSANIN ZARARLARI

Demin verdiğim örneklerden de anlayacağınız gibi, bir anda kuruş parasız olarak kalabilirsiniz. Hatta bir çok kişi bu hırs yüzünden ev ve arabasını bile satıyor. En kötüsü de sağlıktan olabilirsiniz. Heyecan verici bir iştir. Sabır gerektirir. Sabırsızsanız bir yerde tıkanır kalırsınız. Ayrıca da ciddi manada vakit harcarsınız. Yeri gelir çocuklarınız ile ilgilenemezsiniz. Ama bu sonuçları zaten siz kendiniz verdiğiniz kararlarınız ile imzalamıştınız. Karar sizin. Sonuçlarına katlanmak da sizin.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.