Bankadan Alınacak Kredinin Limiti Nasıl Artırılır? İşte Yöntemler

Bankadan Alınacak Kredinin Limiti Nasıl Artırılır? İşte Yöntemler – Değerli okurlarım, malumunuz bir çok işimizi krediler ile çeviriyoruz. Ev alacağımız zaman, işimizi kuracağımız zaman hep bankalar ilk sırada yer alıyor. Tabi herkesin kendine göre bir nedeni oluyor. Araba alacaklar mı dersin, eğitim masraflarını karşılamak isteyenler mi? Sağlık giderleri ile boğuşanlar mı dersin, yoksa balayı seyahatini yurt dışında geçirmek isteyenler mi? Herkesin kredi çekmek için bir sebebi var. Krediler hayatımızın gerçeklerinden.

NEDEN KREDİ LİMİTİ DÜŞÜK VE ÇÖZÜM YOLLARI NELER?

Kahvaltıda tükettiğimiz peynir, zeytin gibi, kredi çekip kullanıyoruz. Ama bazı zamanlar, bazı insanlarda ufak tefek sıkıntılar olabiliyor. Çünkü bankalar vatandaşa istediği kredi limitinin çok daha altında bir kredi tutarı talep ediyorlar. Diyelim ki 50 bin lira lazım ama banka size 20 bin lira veriyor. İşte bu çok büyük bir sıkıntı doğuruyor. Zira verilen tutar sizin işinize yaramıyor. Haliyle Bu işin nedenini ve çözüm yollarını araştırıyorsunuz. Bende bu yazı ile neden kredi limitiniz az veriliyor ve çözüm yolları nelerdir? sorusunu cevaplayacağım.

KREDİ NOTU SEBEP OLABİLİR?

Düşük kredi limiti dendiğinde aklımıza gelen ilk maddelerden birisi düşük kredi notudur. Zira 1500 ve üstü iyi bir kredi notunu verir. Aylık geliriniz var ise ve kredi siciliniz de ise bir problem yok ise, rahatça kredi alabilirsiniz. Ama bazı larının notu az riskli veya orta riskli olabiliyor. Genelde de orta riskli olanlara bankalar düşük limitli kredi veriyor. Dilerseniz BURAYI tıklayarak Kredi Notu Artırma Teknikleri konulu yazımızı inceleyebilir ve çok önemli tüyolar alabilirsiniz.

GELİRE GÖRE YANLIŞ KREDİ TALEBİ

Kimisi de gelirine göre çok yüksek kredi talebinde bulunabiliyor. Yani diyelim ki 30 bin lira alabilirken, siz 60 bin lira talebinde bulunursanız kredi alamazsınız. Peki ne kadar isteyeceğimizi nasıl hesaplayacağız. Aslında bunun kolay bir yöntemi var. Aylık belgelendirebildiğiniz gelirinizin yarısı en üst taksit tutarınızı verecektir. Örneğin 2.500 TL maaş alıyorsanız, aylık en yüksek ödeyebileceğiniz kredi taksiti 1.250 TL olacaktır.

VADE SAYISINI ARTIRIN

12 Ay vade ile kredi çekerseniz; 12 ay X 1.250 TL = 15.000 TL yapar. Bu sizin 12 ayda ödeyebileceğiniz en yüksek kredi limitidir. Siz tutup da 12 ay vade ile daha yüksek kredi limitinde bulunursanız kabul görmez. Aslında daha yüksek kredi limiti istiyorsanız kredi vadesini yükseltebilirsiniz. Örneğin 48 ay vade ile kredi çekecekseniz; 48 Ay X 1.250 TL = 60.000 TL yapacaktır. Bu sizin 48 ay vade ile ödeyebileceğiniz en yüksek kredi tutarıdır. Gördüğünüz gibi vade sayısı artınca kredi limiti de artmış oldu.

TEMİNAT VE KEFİL GÖSTEREBİLİRSİNİZ

Bankanın size verdiği kredi limitini az bulduysanız teminat gösterebilirsiniz. Ev, arsa, dükkan bunlara örnek verilebilir. Diyelim ki eviniz var. Bankanın görevlendirdiği eksper ise daireye fiyat olarak 140.000 TL değer biçti. O halde siz bu değerin %50’si yani yarısına kadar kredi alabilirsiniz. Bankanın size verdiği kredi limitinin dışında ek olarak 70.000 TL alırsınız. Borcunuzu ödemezseniz eviniz açık artırma ile satılır. Ayrıca dilerseniz kefil de göstererek kredi limiti artırabilirsiniz. Buradaki sıkıntı, borç taksitlerinizi ödemediğinizde kefiliniz ödemek durumunda kalır.

EK GELİR VE EVDEKİ DİĞER ÇALIŞANLARIN FAKTÖRÜ

Eğer ek geliriniz var ise ve bunu da belgelendirebiliyorsanız, daha fazla kredi alabilirsiniz. Örneğin 1.000 TL kira geliriniz var. Sizin de maaşınız 2.500 TL. O halde artık sizin aylık geliriniz 3.500 TL olur. Böylece daha yüksek kredi alabilirsiniz. Yada evde sizin gibi çalışanlar olabilir. Eşiniz yada çocuklarınız. Onaların da maaş bordrosunu bankaya sunarak çok daha yüksek limitli kredi alabilirsiniz.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.