Taksitleri devam eden kredi kartımı iptal edebilirmiyim

Taksitleri devam eden kredi kartı iptal edebilir mi?, Taksitleri devam eden kredi kartı iptali: 724kredi.net‘in değerli dostları yine sizlerin menfaatini güderek yine sizlere özel bir yazı derledik. Bu yazıları beğenerek okuduğunuzu biliyoruz. Bunda da doru ve güncel bilgileri yalın ve sade bir dil ile sizlere aktarmamız oldukça etkili okuyor. Sitemizde hiç bir yalan, eskimiş haber bulamazsınız. Buda sizlere ve tüm insanlığa verdiğimiz değer ile alakalı.

TAKSİTLERİ DEVAM EDEN KREDİ KARTI İPTALİ GENEL AÇIKLAMA

Kredi kartları her ne kadar bizlerin birer dostu gibi gözükse de acı gerçekle tanışanlar olayın meğerse böyle olmadığının farkına varıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor. Ülkemizde kredi kartı sayısı 58 milyonu geçmiş durumda. Üstelik bu veri Bankalar Arası Kart Merkezine (BKM) ait. Ayrıca daha öncede belirtmiştik ama 2012 yılında kredi kartı borcunu ödeyemen 500 bin kişinin kara listeye girdiğini biliyor muydunuz?

Tabi bu rakamları duyan ve kredi kartından dili yananlar kredi kartını kapatmaya çalışıyorlar. Lakin bir çok kişinin de daha önceden yaptığı taksitli alışverişlerden dolayı acaba bende kapata bilir miyim sorusu akıllarınızı kurcalıyor. Bir çok insan bu dertten muzdarip. Çünkü kredi kartlarını kapatamıyorlar ve ne yol izlemeleri gerektiği bilmiyorlar. Bizlerde kafanızdaki bu soru işaretlerini kaldırmak ve yol göstermek adına bugün Taksitleri devam eden kredi kartımı iptal edebilir miyim? konusunu işlemeye karar verdik.

TAKSİTLERİ DEVAM EDEN KREDİ KARTI İPTALİ İÇİN YASAL DÜZENLEME VAR MIDIR?

Elbette var. Kredi kartınızı kullanmak istemediğinizi ve kapatmak istediğiniz bankanıza belirttiğiniz andan itibaren, bankalar 10.03.2007 tarih ve 26458 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe giren “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik” kapsamında kart sahiplerinin iptal talebini 7 gün içerisinde yerine getirmekle yükümlüdürler. Bu sizlerin hakkınızı korumak için çıkarılmış bir maddedir. Sizlerde bu ve buna benzer haklarınızı bilerek iş ve işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

TAKSİTLERİ DEVAM EDEN KREDİ KARTI İPTALİ İZLENMESİ GEREKEN YOL NEDİR?

Artık taksitleriniz devam etse de kredi kartınızı kapatma hakkınızın olduğunu biliyorsunuz. Yerinizden bile kıpırdamadan bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartınızın iptalini isteyebilirsiniz. Tabi bu aşamada ya sizi banka şubelerine yönlendirirler yada sizi bir iki gün içerisinde tekrar ararlar. Uzman kişiler kredi kartınızı iptal ettirmemeniz için devreye girerler. Uzun konuşmalar ve ikna etme turlarının ardından bazen sizlere taksidiniz olduğundan iptal edemzsiniz kozunu kullanabilirler.

Banka temsilcisi o halde bütün borcunuzu hemen kapatınız talebinde de bulunabilir ama bu boş bir laftır. Çünkü Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu kararlarına göre kart borcu devam ederken gelecek dönem taksitleri olsa dahi kart iptal edilebilir. Sizlerde bu durumda BDDK ya sizi şikayet edeceğim dediğiniz zaman hemen eteklerini indirecek ve kredi kartınızı iptal edeceklerdir.

KREDİ KARTIM İPTAL EDİLDİ AMA TAKSİTLERİMİ NASIL ÖDEYECEĞİM?

Kredi kartınız iptal edildikten sonra her ay sizlere kredi kartı ekstresi gelmeye devam eder. Taki sizler taksit borçlarınızı tamamlayıncaya kadar. Lakin bazı zamanlar kredi kartı kapandıktan sonra ekstre gelmeyebilir. Sizin borcunuzu iyi takip etmeniz gerekiyor. Bunun için internet bankacılığını veya mobil bankacılığını kullanabilirsiniz. Çünkü zamanında ödenen kredi kartı borçları kredi notunuzu olumlu bir şekilde etkilediğinden oldukça fazla önem arz etmektedir. Bundan dolayı borç takibi ve günü gününe ödeme önemlidir. Zira geç ödemeden kaynaklanan faiz cezası ile de karşılaşabilirsiniz.

Sevgili okurlarımız oldukça fazla merak edilen bir konuya daha açıklık getirmiş olduk. Artık sizler de kredi kartı kapatma noktasındaki haklarınızı biliyorsunuz. İnsanların sizi daha fazla kandırmasına müsaade etmenize gerek yok. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu linklerimizi de incelemeyi unutmayınız.

Kredi kartımdan habersiz para çekilmiş ne yapmalıyım

Kredi kartı blokesi nasıl açılır kaç günde kalkar

SMS kredi başvurusu yapabilirsiniz

LÜTFEN BU YARARLI YAZIYI FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Yorum yapın