Kredi Notu 0 Sıfır Ne Demek? Bu Durumda Kredi Verilir Mi?

Findeks kredi notu 0 ne demek? kredi notu sıfır 0 ne demek? Findeks kredi notu 0- Kredi ve bankacılık adına tüm merak ettiklerinizin tek adresi 724kredi.net olarak, yine çok fazla merak edilen ve sorgulanan bir konuya açıklık getirmek adına sizlerleyiz. Kredi notu mevzusu artık çok önemli bir konuma yükseldi. Artık tüm bankalar bu hususa riayet ediyor. Kredi notu kredi alıp alamayacağımızı belirliyor. Bu bankaların insanlara ortak bir tavır geliştirmesini de sağlıyor.

KREDİ NOTUNUN ÖNEMİ

A Bankası size kredi notunuzdan dolayı kredi vermiyorsa, Yine aynı şekilde Z bankası da sizlere kredi vermez. Ayrıca findeks kredi kayıt bürosuna bağlıdır ve BDDK tarafından da denetlenmektedir. Yasal bir kuruluştur. Düşünün; artık evleneceğim dediniz ve düğün için gerekli olan parayı krediden almayı düşündünüz. Bankaya gittiğinizde kredi notunuzdan dolayı bunun imkansız olduğuna şahit oldunuz. Aynı şekilde ehliyet aldınız ama araba için kredi alamıyorsunuz.

Kredi notu işte bu kadar çok önemli. İş ortaklığında bile findeks kredi notu esas alınmaya başlandı. Risk raporu düşük olanla kimse ortaklık kurmuyor. Finans şirketleri kredi notuna göre işe alım sürecini gerçekleştirmeye başladı. Kredi notu sizin ekonomik hayatınızın bir karnesi olduğundan, kötü nota sahip olanın ekonomik ve bankacılık hayatı da kötü oluyor anlamı taşıyor.

FİNDEKS KREDİ NOTU TAM OLARAK NEDİR?

Findeks kredi notu sizin bankacılık adına anlık takibinizi yapan bir sistemdir. Kredi kartınızla gece yarısı bir alışveriş mi gerçekleştirdiniz? Bunun da kaydını tutarlar. Kredi ödemenizi zamanında mı geciktirerek mi ödediniz bunu da hemen kayda geçirir. Kredi kartı ödemelerinizi belirtilen tarihler de mi gerçekleştirdiniz yoksa sürekli geciktiriyor musunuz? bunların bilgisini alır ve size bir puan verir. Bu puan 0 ile 1500 arasında değişiyor.

KREDİ NOTUM SIFIR ÇIKTI NE DEMEK?

Bazı insanların kredi notu olmuyor yani 0 (sıfır) çıkıyor. Bu durumda da kredi notum neden sıfır çıktı? Kredi notu 0 ne demek? gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Bizlerde yazımızın devamında kredi notu 0 ne demektir bunları size açıklayacağız. Kredi notu sıfır çıkanlar 2  türlü değerlendiriliyor. Bizlerde bunları sizlere ayrı ayrı belirteceğiz.

Daha Önce Bankacılık İşlemlerini Kullanmayanlar: Ülkemizde halen bankada herhangi bir hesabı olmayan insanlar var. Yani bankacılık adına hiç bir girişimi olmamış. Doğal olarak da findeks kaydı olmayan insanında takibini yapmıyor ve sıfır olarak kredi notunu değerlendiriyor. Sizlerinde kredi notunuz bundan dolayı sıfırsa hemen bir banka hesabı açtırın. Sonrasında da bankanızın kredi kartlarından herhangi birisine başvurun. Kredi kartınızla aylık 300 – 500 tl alışveriş yapın.

Tam belirtilen vaktinde de ödemesini gerçekleştirin. Lakin bu durumu düzenli ve devamlı gerçekleştirmeniz gerekiyor. Findeks düzenli bankacılık işlemlerini kullandığınızı gördüğünde ve borcunuzu da tam zamanında ödediğinizi gördüğünde kredi notunuzu yukarı çıkarır. ilk aydan itibaren kredi notunuz yükselmeye başlar ama bir anda iyi bir puana gelemez. Bunun için en az 5-6 ay gerekir. Sizde bu sürede bankacılık işlemlerini sıkça kullanırsınız.

Kara Listeye Girenler: Bankaya olan borçlardan ötürü bir çok insan yasal takibe takılır. Bunun sonunda da kara listeye düşerler. Kara listeye giren bir kişinin de 5 yıl boyunca kredi çekmek ihtimali yoktur. bankacılık işleri 5 yıl sekteye uğrar. Bundan dolayı da kredi notu 0 olarak değerlendirilir. Kara listeye girenlerin kredi notları ancak borçlarını ödedikten ve 5 yıl geçtikten sonra yapacakları bankacılık işlemlere göre artar.

Değerli okurlarımız, findeks kredi notu hakkında detaylı bir bilgi sahibi olduğunuza inanıyorum. Ayrıca kredi notu sıfır nedir? sorusunun cevabını da detaylı almış oldunuz. Umarım ki sizin başınızda kara liste gibi bir durum yoktur da kredi notunuzu hemen arttırabilirsiniz. Bizden şimdilik bu kadar. Kredi haberlerini kapsamlı ve sade bir dille öğrenebilmek için bizi okumaya devam ediniz.

Turkcell Findeks Kredi Notu Sorgulama

Findeks Kredi Notunuzu Avea (Türk Telekom) ile Öğrenmek Çok Kolay

Banka kara liste sorgulama ve sildirme için dilekçe

 

 

Yorum yapın