Kredi Kartı Limiti Maaşımın Kaç Katıdır?

Kredi kartı limiti maaşın kaç katı olur, kredi kartı limiti hesaplama, kredi kartı limiti ne kadardır?:

Gibi aklınıza takın soruları çözüme kavuşturma adına özel bir araştırma yatık. Bu araştırma sonucu da maaşınızın kaç katı kadar kredi kartı limitinizin olabileceğini öğrenebilirsiniz. Bu sayede yönetmeliklere ve bankacılık kanununa göre kredi kartı limitinizin en fazla ne kadar olacağını görebilir ve zamanında müdahalelerde de bulunabilirsiniz.

DOĞRU KREDİ KARTI KULLANMA TALİMATI

Malumunuz kredi kartları hayatımızın vazgeçilmezlerinden. Hatta yeri geliyor en büyük kurtarıcımız oluveriyor. Özellikle taksit ve bonus para avantajları ile eve alacağımız eşyalar için oldukça önemli referans kaynağı. Peşin fiyatına eşyaları alıp rahat rahat ufak ödemeler ile ödeyebiliyorsunuz. Tabi tamda bu noktada kredi kartı limiti önem arz ediyor. Ve doğru kullanılması şart. Dilerseniz DOĞRU KREDİ KARTI KULLANIM TALİMATI hakkında yazmış olduğumuz yazıya BURADAN ulaşabilirsiniz.

KREDİ KARTI LİMİTİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR ?

Şimdide kredi kartı limiti neye göre belirleniyor? bunun üzerinde duralım. Önceleri bir çok insan şimdiye oranla kredi kartlarından dolayı haciz ve icralar ile baş başa kaldı. Buda ciddi manada mağduriyetler oluşturdu. Evler, arabalar ve ev eşyaları. Bireyler kredi kartının ne demek olduğunu bilmeden durmadan har vurum harman savurdulardı. Özellikle kredi kartının limitinin yüksek olması il de gurur duyuyorlardı. Sonunda da aileler dağılmış oldu.

EN FAZLA NE KADAR LİMİTLİ KREDİ KARTI ALABİLİRİM ?

Yani kredi kartları bir çok insanın ocağına ateş düşürmüş oldu .Bundan dolayı da 2014 yılında çıkarılan bir yönetmelik ile kredi kartı limitlerine bir sınırlama getirildi. Kredi kartı limitiniz belirlenirken maaşınız yani geliriniz baz alınmaktadır. Bu gelirinize göre yada maaşınıza göre kredi kartı limitiniz ilk yıl için maaşınızın iki katı olabilecektir. Sonraki yıllarda ise maaşınızın en fazla maaşınızın dört katına kadar arttırılabilmektedir. Tabi bankalar sizin rızanız olmadan bu arttırımı yapamamaktadır.

Dilerseniz bir örnek ile pekiştirelim. 2.000 TL maaş aldığınızı farz edelim ve kredi kartına yeni başvurduğunuzu hayal edelim. Buna göre kredi kartı limitiniz ilk yıl için en fazla 4.000 TL olmalıdır. Daha sonraki yıllarda ise sizin de izniniz ile bankalar kredi kartı limitinizi 8.000 TL ye kadar çıkarabilirler. Şuan ki sistem ve işleyiş bu şekilde. Örneğin Asgari ücret maaş alan bir kişinin (1.300 TL maaş) kredi kartı limiti; ikinci yıl itibariyle maaş dört katı olabilmektedir. Buda 5.200 TL’ye denk gelmektedir.

Sizlere tavsiyem; bazı bankalar bu oranların çok çok üstünde limit verebilir. Böyle bir durumda kredi kartı limitinizi muhakkak ödeyebileceğiniz düzeyde ayarlayınız. Ve bir kredi kartından fazlasını kullanmayınız. Tek kredi kartı ve düşük limit ile mutlu ve güzel bir yaşam yaşayabilirsiniz. Ailenizin dağılması bizlerin de en son istediği bir durumdur. Bundan dolayı da ihtiyaçlarınızı öncelik sırasına koyarak yavaş yavaş temin etmeye çalışınız.

Sevgili okurlarımız, gördüğünüz gibi detaylı, açıklayıcı ve örnekler ile zenginleştirilmiş bir yazı yazmış olduk. Sizlerde maaşınıza göre kendi durumunuzu hesaplayabilirsiniz. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarını da özellikle incelemenizi tavsiye ederiz.

EYVAH, KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEYEMEDİM
KART AİDATI OLMAYAN KREDİ KARTLARI

YARARLI VE ÖNEMLİ BOYUTTA OLAN BU YAZIYI LÜTFEN FACEBOOK VE DİĞER SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI İLE PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Yorum yapın