Başvurusu yapılmış kredinin iptali nasıl gerçekleştirilir?

Kredi nasıl iptal edilir? kredi başvurusu nasıl iptal edilir?- Mal ve mülk sevdamız bizleri kredi çekmeye yöneltiyor. Çünkü hepimiz barınmak için bir ev istiyoruz. Hepimiz gezmek için, işi gitmek için ve taşıma işlemlerimizde araba istiyoruz. Hepimiz yeni eşyalar istiyoruz. Hepimiz bir çok neden borç para alıyoruz. Borç para dediysem de artık bu devirde nerede borç para veren kişi? Kredilerden söz ediyorum. Hepimiz kredi çekmek için sıraya giriyoruz.

KREDİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Kredi neredeyse yaşam felsefelerimizden birisi oldu desek yalan olmaz. Kredi olmadan ürün, mal ve hizmet sanın alamıyoruz. Büyüklerimizden doğru düzgün bir malda kalmadığından dolayı bankalara bağımlı gibi yaşıyoruz. Gidip krediye başvuruyoruz. Sonra öyle bir durum gerçekleşiyor ki kredi almamızı gerektirecek ihtiyaç ortadan kalkmış oluyor. İşte bu olay sonrasında da acaba nasıl kredi iptal edilir? sorusu ortaya çıkıyor. Bu yazı sayesinde kredi nasıl iptal edilir sorusunun cevabını da bulabileceksiniz.

HESABA YATAN KREDİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Kredi başvurusunda bulundunuz ve gerekli imzaları attınız. Kredinizde hesabınıza yattı. Şimdi iptal etmek istiyorsunuz ve ne yapacağınız tam olarak kestiremiyorsunuz. Hesaba yatan paranın 2 şekilde iptalinin olduğunu unutmayın. Birincisi aynı gün iptal ettirme durumu. Krediniz hesabınız yattı ve artık krediye ihtiyacınız yok. O halde vakit kaybetmeden aynı gün banka memuruna gidip krediden caydığınızı belirtin. Aynı gün iptal edilen kredilerde bir sıkıntı olmaz. Çünkü faiz işlemez.

Ama bir kaç gün sonra krediyi iptal edeceğiniz zaman, biraz işiniz var. Çünkü kredi alırken hem hayat sigortası öderseniz,, hem dosya masrafı ödersiniz, hemde günlük olarak faiz işler. Diyelim ki 15 gün sonra kredinizi iptal ettirmeye kalktınız. Bu durumda da dosya masrafını geri alamazsınız. 15 günlük faiz ödemeniz gerekir ve 15 günlük hayat sigortanızın kesintisi gerçekleştirilir. Ondan sonra da hesabınıza yatan parayı çekip kapatırsınız. Biraz pahalıya mal olur yani.

KREDİ BAŞVURUMUN ÖN ONAYI GELDİ NASIL İPTAL EDEBİLİRİM?

Bankaya kredi başvurusu yapmaya gittiniz. Sonrada banka görevlisi sizin için ön başvuruyu gerçekleştiriyor. Tabi artık internetten veya sms ile de kredi başvurursu gerçekleştiriliyor. Bu durumda da ön onay alınabiliyor. Ön onay da kredi iptali çok basit ve kolaydır. Çünkü bir krediden ön onay almanız kesin kredi almanız anlamına gelmiyor. Bunun için banka görevlisine krediden caydım diyebilirsiniz. Tabi bu durumda da banka yetkilisi vaktini çaldınız diye biraz da olsa tersleyebilir. Ama krediden caymanız en doğal hakkınız.

KREDİ TERCİHİ ÇOK İYİ YAPILMALIDIR?

Arkadaşlar kredi ihtiyacınızı çok iyi ayarlamalısınız. Zira bu size çok daha pahalıya mal olabilir. Tamam ilk günden kredinizi iptal edebilirsiniz ama 1 ay geçtikten sonra iptal ettirirseniz dünya kadarda masraf ödemeniz gerekecektir. Buda sizin canınızı sıkacaktır. Bundan dolayı iyi karar verin. Ha yine de kredinizi iptal ettirecekseniz 1 dakika beklemeyin. Çünkü faiz her gün ve her an işliyor.

Değerli okurlarımız, sizler için kredi nasıl iptal edilir? bunu sizlere açıklamaya çalıştık. Umarım ki bu yazı sizler için faydalı ve istifadeli olmuştur. Kredi haberlerini sade, yalın ve doğru bir şekilde öğrenmek için bizi takip etmeye devam ediniz. Bunun dışında aşağıdaki merak edeceğinizi düşündüğümüz konu galerimizi de incelemenizi öneririz. Hoşçakalın 724Kredinet ile kalın.

18 Yaş Altındakiler Nasıl Banka Hesabı Açabilir?

e haciz nedir? Hangi mallara el konulur?

Yeni Trend 2. El Araba Satışı İle Para Kazanma Yöntemi

Kredi Başvuru Süreci ve Ön Değerlendirme

 

Yorum yapın