Bankalardaki kredi notumu nasıl öğrenebilirim?

Bankalardaki kredi notum, Bankalardaki kredi notum nasıl yükseltilir?, Bankalardaki Kredi notu sorgulama,- 724kredi.net‘in değerli okurları, uzun zamandan beri sizlere doğru ve güncel bilgileri sunarak beğenilerinizi kazanmaya devam ediyoruz. Özellikle yazılara yapılan yorumlar ile paylaştığımız konu başlıkların ne kadarda önemli ve ihtiyaçlara cevap verdiğini görebiliyoruz. Yine aynı nitelikte, oldukça fazla sorgulanan ve merak edilen bir konuyu sizlere sunuyoruz.

BANKALARDAKİ KREDİ NOTU ÖĞRENME GENEL AÇIKLAMA

Para ihtiyaçlarımız da bankalar bizler için en büyük çözüm yolu oluveriyor. Hemen bankaya gidip kredi talebinde bulunuyoruz. Lakin bankalarda kredi verirken düzenli bir gelir belgesi sunmamızı istiyor. Ayrıcada Kredi notunuzun iyi denecek düzeyde yüksek olması şartını da arıyor. Çünkü bankalar kredi verirken kredi notunuza göre faiz uyguluyor. Kredi notunuz ne kadar çok yüksek ise düşük faizli kredi alabilirsiniz.

FİNDEKS KREDİ NOTU PUAN ARALIKLARI

Türkiye deki büyük bankaların bir araya gelerek kurdukları Kredi kayıt bürosu Findeks aracılığı ile sizlere 0 ile 1900 sayıları arasında bir puan veriyor ve bu puana da kredi notu deniyor. Dilerseniz bu puan aralıkalrını hep beraber inceleyelim;

  • 0 – 799 arası (Çok Riskli) – Kredi alma ihtimali düşük olan puan türüdür. 
  • 800 – 1299 arası (Orta Riskli) – Kredi başvurusu talebine riskle bakılan ancak ipotek veya kefil gösterme ile kredi verilebilecek olan puan türüdür. 
  • 1300 – 1499 arası (Az Riskli) – Kredi alması muhtemel olan az riskli gruptur. 
  • 1500 – 1699 arası (İyi) – Borçlarını zamanında ödeyebilen ve kredi notu iyi olan grupta yer almaktadır. 
  • 1700 – 1900 arası (Çok İyi) – Kolayca kredi kullanabilen gruptur.

 

BANKALARDAKİ KREDİ NOTUMU NASIL ÖĞRENİRİM?

Sevgili okurlarımız, az sonra findeks kredi notunuzu ve kredi risk raporunuzu nasıl öğrenebileceğinizi teker teker sunacağız. Ama ülkemizde o kadar çok banka var ki hepsini burada paylaşmamızın imkanı yok. Bundan dolayı da en büyük bankaları paylaşmaya çalışacağız. Ayrıca sizin istediğiniz banka aşağıdaki listede yok ise bankanızın en yakın şubesine giderek de kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Dilerseniz ilk banka ile başlayalım.

ING BANK FİNDEKS RİSK RAPORU ALMA

Findeks Risk Raporu, kişilerin ve ticari işletmelerin bankacılık sisteminde yer alan kredili ürünlerine ait (kredi kartları dahil) borç/limit/performans bilgilerinin özetlendiği bir bilgilendirme aracıdır. Kredi Notu ve Risk Raporu oluşturulurken ülkemizdeki tüm bankalar ve diğer finans kuruluşlarından aylık olarak alınan kredi kullanım ve ödeme performansı verileri dikkate alınmaktadır. Risk Raporu, halen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilerine ilişkin ödeme geçmişini gösteren rapordur.

Findeks Risk Rapor Paketi 3 ayda bir e-posta yoluyla detaylı olarak gönderilirken, SMS ile de raporunuzun özetini alabilirsiniz. Findeks Risk Raporunu; ING Bank müşterisi iseniz RAPOR yazıp 2205’e SMS göndererek, müşteri değil iseniz size en yakın şubeye başvurarak alabilirsiniz. Findeks Risk Raporu (Şube) Tekil Rapor; Rapor başına 15 TL vermeniz gerekecektir. Findeks Risk Raporu Paket Rapor; 3 ayda 1 kez 5,90 TL dir.

TEB FİNDEKS PAKETİ

Findeks, finans sektörünün sizi nasıl gördüğünün bir aynasıdır. Findeks’i kullanarak finansal durumunuzu ve itibarınızı kontrol altında tutabilir ve daha iyi yönetebilirsiniz. Bankalar ve diğer finansal kurumlardaki kredi borç ve limitlerinizi, kredi notunuzu takip edebilir, finansal kontrolünüzü sağlayabilirsiniz. TEB in ise sizlere sunduğu inanılmaz derecede işinize yarayacak Findeks paketleri bulunuyor. Bu paketler sayesinde risk raporunuzdan tutunda kredi notunuza kadar bir çok hizmeti alabiliyorsunuz. Dilerseniz size en yakın TEB şubesine uğrayarak en uygun paketi alabilirsiniz.

AKBANK DİREKT MOBİL İLE KREDİ NOTU ÖĞENME

Bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limitiniz var? Ödemelerinizde unutmalar, gecikmeler olmuş mu? Şimdi kredi notunuzu öğrenmek çok kolay. Akbank Direkt Mobil’i indirin, kredi notunuzu hemen öğrenin. Akbank Direkt Mobil’i indirerek, kredi notunuzu hemen öğrenebilirsiniz. Akbank Direkt Mobil’i indirdikten sonra ve Nakit ihtiyaçlarım menüsünden Risk Raporu (Findeks) sekmesinden kredi notunuzu hemen öğrenebilirsiniz. Akbank Direkt Mobil’i indirmek için burayı tıklamanız yeterli olacaktır.

VAKIFBANK KREDİ KAYIT BÜROSU E-RAPOR SİSTEMİ

Artık ticari ve bireysel müşteriler Çek ve Risk Raporlarını SMS ve İnternet Şubesi üzerinden kolayca temin edebilmektedirler. Risk raporu için “Riskim” yazın, aralarında boşluk bırakarak, TCKN veya Vergi Kimlik numarasının son 4 hanesini ekleyip, 4552’ye SMS gönderin. Örnek: Riskim 1234 , Çek raporu için “Cekim” yazın, aralarında boşluk bırakarak, TCKN veya Vergi Kimlik numarasının son 4 hanesini ekleyip, 4552’ye SMS gönderin. Örnek: Cekim 1234

DENİZBANK FİNDEKS RİSK RAPORU VE FİNDEKS PAKETLERİ

DenizBank Kredi Risk Raporu hizmeti ile bankalardaki kredi ve kredi kartı limitinizi, bakiyenizi ve ödeme bilgilerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Hangi bankanın müşterisi olursanız olun, Kredi Risk Raporunuzu DenizBank şubelerinden ve AçıkDeniz İnternet şubesinden alabilirsiniz. Ayrıca Findeks Paketlerinden de yararlanabilirsiniz.Tabi bunun için denizbank şubelerine uğramanız gerekiyor.

YAPI KREDİ BANKASI FİNDEKS PAKETLERİ

Farklı ihtiyaçlarınıza yönelik olarak hazırlanmış Findeks Paketleri ile kredili ürünlerinize ilişkin ödeme performansınızı izleyerek, kişiye özel finansal danışmanlık, takip ve uyarı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu paketler sayesinde risk raporları ve çek raporları alabilirsiniz. Size en yakın Yapı Kredi Bankası Şubesine uğrayarak bu paketlerden ihtiyacınız olanını tercih edebilirsiniz.

GARANTİ BANKASI KREDİ RİSK VE ÇEK RAPORU HİZMETLERİ

Kredi Kayıt Bürosu tarafından düzenlenen Kredi Risk Raporu ve Çek Raporunuzu Garanti İnternet’ten öğrenebilirsiniz. Raporlarınızı Garanti İnternet Başvurular menüsü KKB Raporları adımından kolaylıkla talep edebilir, tek seferde yapacağınız başvuru ile bu raporlarınızı 6 ay süreyle görüntüleyebilirsiniz. Kullanmış olduğunuz kredi ve kredi kartına dair ödeme performansınız, Bankalara ne kadar borçlu olduğunuz ve İsteğe bağlı olarak kredi kartı, kredili mevduat hesabı ve kredi toplam limit bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

FİNDEKS İLE KREDİ NOTU ÖĞRENME

Bankalar ile uğraşamam ve gidemem diyorsanız da oturduğunuz yerden kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Öncelikle bu https://www.findeks.com/ linki tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfada T.C. Kimlik Numaranızı ve cep telefonu numaranızı girerek kredi notunuzu 4 TL karşılığında öğrenebilirsiniz.

LÜTFEN BU YARARLI YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTER GİBİ SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI İLE BEĞENİĞ PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

 

 

 

Yorum yapın