240 ay vade ile konut kredisi veren bankalar ve kredi kullanım şartları

240 Ay vadeli konut kredisi, Emlak Konut GYO, 240 ay vadeli konutlar, 20 yıl vadeli konut kredisi projeleri- Son derece özel ve son derece hayati bir haber ile karşınızdayız. Tarih 3 Şubat 2017 ve Türkiye de bunu da gördük diyebileceğimiz bir gelişme ile karşınızdayız. Yüce Yaradan insanları yaratırken birde barınmaya muhtaç kılmış. Barınmak ve bir yuva kurmak zorundayız. Bu sayede kendimizi güvende hisseder ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşıda koruruz.

Ben antik şehri olan bir beldede yaşıyorum ve milattan önce insanların sığınmak için nasılda küçücük evler yaptığını görebiliyorum. Tıpkı eski zamanlarda olduğu gibi şimdide ve gelecekte de bir yuva kurma ve kendimize ait bir evin olmasını istiyoruz ve istemeye de devam edeceğiz. Bundan dolayı da herkes belirli bir birikim yapıyor ve bankalardan kredi çekerek ev almaya çalışıyor. Toplum geneli olarak çok fazla zengin değiliz.

KONUT ALMA ŞARTLARI ÇOK ZOR

Kim ne derse desin ama şuan ki faiz oranları gerçekten de yüksek. Ayrıca kredi vadesi de 120 ay ile sınırlı. Bunun dışında %20 peşinat isteniyor. Bu oran Ağustos ayından önce %25 idi. 100 bin liralık bir ev alacaksanız, en az 25 bin lirada peşinat ödemelisiniz. Ya adam zaten zar zor evini geçindiriyor. Bide bu kadar peşinatı bir anda vermesi ve ödemesi mümkün değil. Bunun dışında faiz oranları yüksek olduğundan en fazla 120 ay vade ile kredi alınabiliyor.

240 AY VADELİ EV ALMA İMKANI GELDİ

Konut almanın zorluğundan bahsetmiştik. Bundan dolayı da vatandaşları konut sahibi yapabilmek adına çeşitli alternatifler üretiliyor. Şimdilerde ise 240 ay vadeli konut fırsatı gündeme bomba gibi düştü. Herkesin kalbi hızlı atmaya başladı. Acaba bende alabilir miyim? Acaba bizi de kapsar mı diye. satışlarda bir kaç gündür başladı. Bizlerde bu konuya öncelik vererek nedir? ne değildir? sizlere açıklamak istedik. Dilerseniz ayrıntıları hep beraber inceleyelim.

EMLAK KONUT GYO İLE 20 YIL VADELİ KONUT FIRSATI

Güçlü Türkiye için birlik vakti, sloganı ile yola çıkan emlak konut vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Takip edenler bilir 15 Temmuz Kalkışmasından sonra Emlak Konut GYO vatandaşa hizmet sunabilmek adına 120 ay vadeli konutlarını %0,70 faiz oranı ile sunmuştu. Şimdi ise yepyeni bir kampanya fırsatı sunuluyor. Bu kampanyanın şimdilik 2 ay süresi var. Başlama tarihi ise 1 Şubat 2017. Bu tarihten sonra uzatılır mı? Bence uzatılması gerekiyor.

EMLAK KONUT GYO MU? O DA NE?

1953’ten beridir ülkemizde konut hizmeti sunan ve ana pay sahibi TOKİ olan Türkiye deki en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığıdır. Dilerseniz şimdide ortaklık yapısına kısaca değinelim; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Türü:Nama) hisse oranı %6,67 dir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Türü:Hamiline) hisse oranı %42,67 dir. Halka Açık Kısım (Türü:Hamiline) hisse oranı %50,66 dir. Diğeri (Türü:Hamiline) hisse oranı %1’den küçük.

EMLAK KONUT GYO 240 AY VADELİ KONUT DETAYLARI

Bu kampanyadan yararlanma tarihleri 1 şubat 2017 ile 31 mart 2017 arasındadır. Peşinat olarak ilk etapta %5 alınacak. Daha sonra konut teslim edildiğinde %15’lik kısmı verilecek. Böyle bir güzel yanı var. Maksimum vade sayısı 240 aydır. 60 Ay vadeli konut alırsanız faiz oranı %0 olacaktır. Bu çok daha güzel bir fırsat. Sıkı durun 120 ay vadeli konut kredisi alırsanız faiz oranı %0,45 olacak. Yüzünüzün güldüğünü görür gibiyim 🙂 240 ay yani 20 yıl vade ile konut kredisi alırsanız da faiz oranı %0,79 olacaktır.

240 AY VADELİ KONUT ALMAK MÜMKÜN MÜ?

Değerli dostlarımız, 20 yıldan bahsediyoruz. Konut kredisinde vade arttıkça faiz oranı da artıyor. Ülkemizde de faiz oranları yüksek olduğu için; çok uzun vadeli kredi almak biraz zararlı olabiliyor. Ama yapılan faiz indirimi ile bunun üstesinden gelinmeye çalışılmış. Ayrıca da Avrupa da bunun örnekleri çok fazla var. 20 veya 30 yıl vadeli konut kredisi alınabiliyor. Bu durum neden bizim ülkemiz için de geçerli olmasın ki?

HANGİ İLLERDEN KONUT ALINABİLECEK VE BANKALAR BU KREDİYİ VERECEK?

Değerli okurlarımız Emlak Konut GYO 30 projesi için 9 banka ile anlaşmış durumda. Bu bankalar sayesinde sizlerde konut kredisi alabileceksiniz. Ayrıca bu projenin olduğu illeri de hemen sayalım. Bunlar; Denizli, Konya, Nevşehir, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Niğde olarak karşımıza çıkıyor. Dilerseniz vakit harcamadan bu krediyi hangi bankalar veriyor şimdide bunları sayalım;

  1. ZİRAAT BANKASI
  2. ZİRAAT KATILIM BANKASI
  3. VAKIFBANK
  4. VAKIF KATILIM BANKASI
  5. HALKBANK
  6. YAPI KREDİ BANKASI
  7. ALBARAKA TÜRK
  8. GARANTİ BANKASI
  9. TÜRKİYE İŞ BANKASI

 

KAMPANYADA GEÇERLİ OLAN PROJELER HANGİSİ?
  1. Adım İstanbul (İstanbul/Başakşehir)
  2. Avrupa Konutları Başakşehir (İstanbul/Başakşehir)
  3. Avrupark İstanbul/Başakşehir) 
  4. Emlak Konut Başak Şehir Evleri (İstanbul/Başakşehir)
  5. Başkent Emlak Konutları  (Ankara/Mühye)
  6. Batışehir (İstanbul/Başakşehir)
  7. Büyükyalı (İstanbul/Zeytinburnu)
  8. Ebruli (İstanbul/Avcılar)
  9. Esenler Emlak Konutla (İstanbul/Esenler)
  10. Evora Denizli (Denizli/Merkez)
  11. Evvel İstanbul (İstanbul/Başakşehir)
  12. Gebze Emlak Konutları (Kocaeli/Gebze)
  13. Göl Panaroma Evleri (İstanbul/Avcılar)
  14. İst Marina (İstanbul/Kartal)
  15. Kartal 34 (İstanbul/K.Çekmece)
  16. Ofis Karatay Bakırköy (İstanbul/Bakırköy)
  17. Koordinat Çayyolu (Ankara/Çankaya)
  18. Körfezkent 4 (Kocaeli/Körfez)
  19. Köy Zekeriyaköy (İstanbul/Sarıyer)
  20. Maslak 1453 İstanbul (İstanbul/Sarıyer)
  21. Park Mavera 2 (İstanbul/Başakşehir)
  22. Metropol Emlak Konutları (İstanbul/Ataşehir)
  23. Nevşehir Emlak Konutları (Nevşehir/Merkez)
  24. Nidapark Kayaşehir (İstanbul/Başakşehir)
  25. Nidapark Küçükyalı (İstanbul/Maltepe)
  26. Niğde Emlak Konutları (Niğde/Merkez)
  27. Sofa Loca (Ankara/Etimesgut)
  28. Tema Şehir (Konya/Meram)
  29. Tual Bahçekent (İstanbul/Başakşehir)
  30. Tual Adalar (İstanbul/Kartal)

 

KAMPANYA İLE BİRLİKTE KONUTLARA ZAM YAPILACAK MI?

Değerli dostlarımız, bu kampanya ile birlikte çekilişsiz ve kurasız başvuru önceliğine göre isteyen herkes konut alabilecek. Belirtilen projelerin %20’sinden yararlanılabiliyor. Bunu da belirtelim. Bu açıdan biraz acele etmeniz gerekiyor. Zira gittiğinizde istediğiniz proje kampanyasının bittiği ile karşılaşabilirsiniz. Çok büyük rağbet var. Ayrıca düşük faiz var diye Konutlara da zam yapılmayacağını açıklandı. Ayrıca %20 konuttan sonra yüklenici firmalar zam talep ederse de bunun konuşulacağı belirtiliyor.

BU KAMPANYAYI DİĞER İNŞAAT FİRMALARI DA YAPMAYA BAŞLADI

Bu kampanyanın temel amacı milli birlik ve beraberliği sağlamak. 15 Temmuzdan sonra herkes elini taşın altına koymaya başladı. Bu kampanyaya GYODER ve KONUTDER de 75 projesi ile destek veriyor. Buda çok büyük bir rakama tekabül ediyor. Anlayacağınız çok fazla tercihiniz var. Sadece internetten biraz araştırma yapmanız gerekiyor.

ÖRNEK ÖDEME PLANLARI VAR MI?

120 Ay Vadeli Konut Kredisini aldığınız zaman %0,45 faiz oranı imkanından yararlanırsanız, aylık ödeme tutarınız 1080 TL olacaktır. 240 Ay Vadeli Konut Kredisini aldığınız zaman %0,79 faiz oranı imkanından yararlanırsanız, aylık ödeme tutarınız 930 TL olacaktır.

ŞAHSİ DEĞERLENDİRME

Böylesi bir kampanya, hele hele 240 ay vade olağan üstü bir durum. 60 Ay vadeden yani 5 yıl vadede sıfır faiz uygulanması tartışılmaz derecede özel. Ayrıca 120 ay vadede %0,45 faiz oranı uygulaması da hiçte fena değil. Ama 240 Ya vadede bence faiz oranının daha da düşük olması gerekirdi. Zaten 240 ay’ın tutuna bilmesi için ileri ki zamanlarda ve kampanyalarda faiz oranlarının daha da düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama yinede ilgilenenlerin çok fazla fazlasıyla görebilecek bir kampanya.

Saygıdeğer okurlarımız, 240 ay vadeli konut kredisi kampanyasına ait bir çok detaya değinmiş olduk. Bu vesileyle sizlerde ziyadesiyle yararlanabileceksiniz. Yukarıdaki şartlar bana uyuyor diyorsanız, biraz acele ediniz. Zira bir kaç projede satışlar bitmiş bile. Bizlerden şimdilik bu kadar. Yeni ve güncel kredi haberlerinde buluşmak dileğiyle

LÜTFEN BU YAZIMIZI EV SAHİBİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLARINIZIN DA GÖREBİLMESİ İÇİN FACEBOOK HESABINIZ İLE BEĞENEREK PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Sicil Affı Hakkında Ayrıntılar Belli Oldu Detaylar BURADA

Yorum yapın