Kredisi devam eden kişi ikinci krediyi çekebilir mi?

İKİNCİ KREDİ GENEL AÇIKLAMA

Kredisi devam eden kişi ikinci krediyi çekebilir mi? Sizde iş yeri açmak için kredi çekmiş olabilirsiniz. Sezonun kötü gitmesinden dolayıda planlarınız hesaplarınıza uymamış olabilir. İşte böyle bir durumda insan ikinci bir kredi çekme ihtiyacı duyuyor. Dolayısıyla da şöyle bir soru ortaya çıkmış oluyor; Kredisi devam eden kişi ikinci bir kredi çekebilir mi? Sıklıkla sorgulanan ve bazen yanlış yönlendirilen bu soruyu güncel ve en doğru bir şekilde cevaplamaya çalışacağız.

İKİNCİ BİR KREDİYE  BAŞVURU KOŞULLARI VE ŞARTLARI?

Değerli okurlarımız, ikinci bir kredi için öncelikle kredinin amacına ve türüne bakmamız gerekiyor. Başvurmak istediğiniz kredi size uyuyor mu ve sizi kapsıyor mu? Bu kredi çekmede oldukça önemli bir önceliktir. Ayrıca kredi alabilmeniz için bakılan bir diğer mevzu ise; daha önceki ödemelerinizin düzenidir. Kredilerinizi ve diğer borçlarınızı düzenli bir şekilde geciktirmeden ödüyorsanız bu sizin kredi notunuzu arttıracak ve yeni bir kredi çekmeniz içinde önemli bir referans veya etmen olacaktır. Gelelim bir diğer maddeye. İkinci bir kredi çekmeye karar verdiniz ama bunu ödeyebileceğinizi ispatlamanız için sadece kredi notu yetmiyor. Aylık kazancınızı veya gelirinizi de belgelendirmeniz gerekiyor. Bu gelirde sizin ev kiranız ve diğer harcamalarınız düşülüyor. Ayrıca birinci kredi borcunuz da çıkarılıyor. Elde kalan paraya göre büyük veya küçük kredi miktarları çekebiliyorsunuz. Bazende bankalar şöyle bir yol izliyorlar. Örneğin; eski kredi ödeminiz 5000 TL kalmış ve size de ek olarak bir 5000 TL daha lazım. O zaman 10000 TL kredi vererek eski borcunuzu kapatmanızı sağlıyorlar ve elinizde kalan 5000 TL ile de ihtiyacınızı gidermenize imkan tanıyorlar.

KREDİ BORCUMU YATIRDIM KREDİ NOTUM NE ZAMAN YÜKSELİR?

Böylece 2 krediyi de birleştirerek daha düzgün ve ödemesi daha rahat bir banka kredi tablosu çıkarılıyor. Buda göz ardı etmemeniz gereken bir altın bilgiydi Ayrıca Kredi borcumu yatırdım kredi notum ne zaman yükselir? konulu yazımız için de burayı tıklayabilirsiniz. Bizi takip etmeye devam edin.

Yorum yapın